Schilderen en mooi weer!

Schilderen en mooi weer!

Hallo,

Hier ben ik alweer πŸ™‚ Ik heb wat leuke foto’s dus ik besloot nu maar wat te schrijven.

Zondag belde Nicole, of ik zin had om te komen eten die avond en om een “art night” te houden. Prima! Ze had namelijk een tijd geleden allerlei spullen bij de Lidl gekocht, schilderslinnen, verf, kwasten… Vandaar!

Eerst ben ik nog even op de fiets naar Waitrose geweest, Colin had me over deze winkel verteld. Ik woon hier nu 4 maanden, maar deze winkel had ik nog nooit ontdekt. 5 minuten fietsen van mijn huis en Γ©norm… Het is een beetje te vergelijken met Albert Heijn, een wat luxere supermarkt, met veel meer keuze. En dan te bedenken dat ik elke week boodschappen doe bij Tesco in het centrum (20 min fietsen), ik weet wel waar ik voortaan heen ga πŸ™‚

We hebben buritos met guacemole gegeten, mmm! En daarna was het tijd om te schilderen, hier zijn de foto’s, die zeggen genoeg denk ik πŸ™‚

Painting

Let niet op al het wasgoed, ze hebben geen droger daar in huis.

Painting

Dit was het resultaat van oefenen op een gewoon stuk papier, wat een meesterwerken he? We hebben onze naam en 2006 erop gezet en ze opgestuurd naar Nicoles moeder hihi

Painting

Nicole geconcentreerd aan het werk, en je kunt wel weer zien wat voor verrassende kleurkeuze ik had gemaakt…

Painting

Mijn “meesterwerk” πŸ˜‰ Maar hij staat wel in mijn kamer!

Painting

Nicole is zo trots dat ze zich achter haar schilderij verschuilt.

Maandagavond zijn we naar de musical Oklahoma! geweest. Zoals ik gewend was in de schouwburg in Velsen, waren wij haast de enigen zonder grijs haar in de zaal. En we kwamen als laatsten binnen terwijl we helemaal aan het eind van de rij zaten, sorry sorry sorry (ik geloof dat ze ons niet zo leuk vonden). De musical was leuk!

Vandaag was een drukke dag, maar hij begon rustig. Het was koud en helder, en toen ik naar het werk fietste besloot ik foto’s te gaan maken want alles was zo mooi wit van de rijp, en ik had toevallig mijn camera in mijn tas. Dus hier wat foto’s!

Icy morning

Even de macro stand van mijn nieuwe camera testen, best goed!

Icy morning

Tadaa, dit is nou mijn fiets! Nooit gedacht dat ik nog eens een racefiets zou hebben, maar ik ben inmiddels erg aan mijn fietsje gehecht πŸ™‚ Dit is een veld waar ik langs kom op weg naar de uni.

Icy morning

Dit is bij het meer op de campus, ik vind het ideaal om dit op de campus te hebben. Als de muren op me af komen in de office hoef ik maar naar buiten te lopen om dit te vinden, geweldig!

Icy morning

Normaal STAAN deze borden bij het meer… deze heeft besloten te gaan zwemmen, gevaarlijk hoor πŸ˜‰

Icy morning

Op deze steiger hebben we wel eens lunch πŸ™‚ Als het wat warmer weer is dan!

Icy morning

Dit is het uitzicht vanaf het meer richting de universiteit. De pyramide achtige gebouwen zijn studentenkamers, daarachter zie je het gebouw waar ik werk. Links is het nieuwe Sainsbury Centre for Visual Arts, hoort ook bij de universiteit, ze openen eind mei.

Verder was vandaag de lunch met de directeur van het British Antarctic Survey, en ook de directeur van de School of Environmental Sciences. Nicole en ik voelden ons wel een beetje versiering aan tafel, want we konden niet echt meepraten. Maar na afloop hebben we wel met hem gekletst, hij vroeg ons naar ons onderzoek en wat we hiervoor gedaan hadden. Hij gaf ‘s middags een college voor de undergraduates, en daar zijn wij ook heen geweest. Het ging over Antarctica, en het was erg boeiend!!

Verder probeer ik nog steeds mijn model aan de praat te krijgen, wat nog niet helemaal lukt. Morgen weer een poging.

Minder goed nieuws… Nicole heeft weer last van haar keel, en heeft daarom besloten niet mee te gaan naar Schotland :(( Op zich ook wel verstandig als je de ziekte van Pfeiffer hebt… Maar wel heel jammer!! We zijn aan het proberen om iemand anders te vinden die mee wil, maar ik denk niet dat dat gaat lukken. Dus dan maar 9 uur treinen in mijn eentje… ik zal genoeg leesvoer en muziek meenemen! De course zelf is met studenten van allerlei universiteiten dus dat wordt wel gezellig. Het komt vast wel goed, maar ik zal haar wel erg missen.

Goed dat was het, de komende twee dagen zal ik hard gaan werken πŸ˜‰ En dan op naar Schotland!

Groetjes!!

Hanneke

2 thoughts on “Schilderen en mooi weer!

  1. Schilderachtig logje πŸ˜‰ Nicole’s nieuwe tijdverdrijf tijdens het uitzieken? Jouw schilderij is het wel waard om aan de muur te hangen. Marga zal het ook mooi vinden, die ziet er vast een mandala in denk ik…

    Dus het kan ook nog mooi weer zijn daar! Ik herinner me het vrij drassig πŸ™ behalve toen ik in het centrum rondliep. Dat is op zich ook wel een fotologje waard. Ik ben benieuwd hoe de foto’s in Schotland gaan worden…. spannend!

    Ozz

  2. Ha kunsternaares! Mag ik je schilderijen te koop aanbieden op mijn site. dan ga er nog centen aan verdienen ook! Tof. ik ben benieuwd naar je volgende schilderij. Wat een vette foto’s van de winter zeg. Vooral die van dat bord en die van dat meer bij de Campus. Werk ze van de week! ik werk nu halve dagen en moet morgen naar de neurlooog. De uitslag lees je nog wel. Groeten, Gerard.

Comments are closed.

Comments are closed.