Films, Muziek & Boeken (cultureel verantwoord blog dus ;) )

Films, Muziek & Boeken (cultureel verantwoord blog dus ;) )

Hallo!

Even een anders dan anders log, dit keer geen foto’s, maar verhalen over films die ik gezien heb, concert waar ik heen ben geweest en boeken die ik heb gelezen. Ik heb het maar even opgeleukt met wat plaatjes tussendoor, anders is het ook zo’n saaie lap tekst.

De afgelopen week heb ik belachelijk veel films gezien ๐Ÿ™‚ Het begon zaterdag, ik ben met Paola naar Memoirs of a Geisha geweest, naar het boek van Arthur Golden over het leven van een geisha in Kyoto. Het Nederlandse boek heet Dagboek van een Geisha.

Memoirs of a Geisha

Voor mij is het een jaar of 5 geleden dat ik het boek gelezen heb, Paola had het recent gelezen. Het was een mooie film, mooie sfeerbeelden. Paola was een beetje teleurgesteld, maar dat heb je denk ik altijd als je het boek net gelezen hebt. Het boek heeft hele mooie beschrijvingen, de film blijft wat oppervlakkiger.

Toen ik thuis kwam bleek dat mijn huisgenoten een dvd speler hadden gekocht, en daarom was het die avond film avond! We hebben eerst Finding Nemo gekeken, die ik nog niet gezien had.

Finding Nemo

Ik had er al veel goeds over gehoord, en inderdaad, geweldige film!! De humor is zo geweldig, ik heb ontzettend gelachen! Er zitten zulke leuke typetjes in… Dory, een vis die steeds vergeet wie ze is en waar ze mee bezig was, de meeuwen die de hele tijd Mine! Mine! Mine! roepen, schildpadden met een Australisch accent (‘Dude!’)

Daarna hebben we American Pie II gekeken, die ik wel al gezien had, maar geen probleem om die nog een keer te zien, altijd leuk ๐Ÿ˜‰

Zondag heb ik met Nicole en Nem Love Actually gekeken, Nem is helemaal weg van die film. Ik vond het niet de beste film ooit, maar het was vermakelijk.

Jammer dat ik mijn camera niet mee had trouwens, want toen ik rond middernacht met Nicole naar huis fietste besloot ze in de etalage van een winkel te gaan kijken. Maar omdat het donker was moest ze haar fiets optillen zodat ze met haar fietslamp de prijzen kon lezen… ik was blij dat er geen security rondreed ๐Ÿ˜‰

Maandag kwam Oscar op bezoek, hij was vorige week in Leicester en kwam een dagje langs voor hij weer terug naar Toulouse ging. ‘s Avonds hebben we met Nicole gegeten en we hebben Lilo & Stitch gekeken. Volgens Nicole leuker dan Finding Nemo, maar daar ben ik het niet mee eens. Het is wel een maffe Disneyfilm, met veel Elvis muziek en een social worker, even wat anders dan Belle en het Beest haha. De film was best grappig, alleen al dat gedoe met aliens vond ik niet zo.

Dinsdag ben ik met Nem en nog een aantal mensen naar de film Brokeback Mountain geweest. Een ‘gay cowboy-movie’…

Brokeback Mountain

Heel goede en mooie film!! Mooie beelden van Wyoming en een boeiend verhaal. Het gaat over twee cowboys die een zomer samen schapen hoeden. Hun liefdesverhaal begint daar, maar na die zomer trouwen ze beiden en krijgen kinderen. Toch kunnen ze elkaar niet vergeten en zien ze elkaar nog vrij regelmatig om samen een paar dagen te gaan “vissen”. Ik dacht het verhaal al te herkennen, en inderdaad op de aftiteling: Based on a short story by Annie Proulx. Een echte aanrader!!

Donderdagavond zijn we met een grote groep naar een folk concert van de Churchfitters geweest. Hier een foto van de band, klik op de foto om hun website te bekijken…

Churchfitters

Het optreden was geweldig!! Het was in een soort kerk, de accoustiek was daardoor super en de muziek zo mooi… En de band had tussendoor erg grappige verhalen, dus ik heb ook nog gelachen. Ik heb hun nieuwste cd gekocht, en daar luister ik al twee dagen bijna onafgebroken naar, ik krijg er geen genoeg van ๐Ÿ™‚ Dit is echt mijn soort muziek, ik word er heel vrolijk en blij van. Het concert was maar klein, de groep kwam na afloop ook gezellig met het publiek kletsen.

Vrijdagavond kwam Nicole bij mij thuis. We hebben eerst een poging gedaan om de remblokjes van haar fiets te vervangen en een nieuwe bagagedrager te installeren. Helaas zijn we toch niet zo technisch als we hoopten, de remblokjes kregen we er niet op en toen we de oude weer terugzetten deed de achterrem het niet meer. De bagagedrager kregen we er wel op, maar konden we niet goed vast zetten. Euh tja we zijn blijkbaar toch meisjes ๐Ÿ˜‰

Daarna hebben we Meet Joe Black gekeken, ik had die film al eens (of zelfs twees) gezien, maar ik was vergeten dat ie eigenlijk best langdradig was (ik had alleen onthouden dat Brad Pitt erg oke is in die film hihi).

Vandaag heb ik lekker uitgeslapen en ‘s middags ben ik de stad in geweest. Ik was op zoek naar een fleece broek maar dat is hier een Mission Impossible, nergens te vinden. Ik ben nog naar de bieb geweest voor nieuw leesvoer, ik lees tegenwoordig weer veel. Wat boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen:

Voor mijn afstuderen kreeg ik van Anne ‘de Alchimist’ van Paulo Coelho. Heel mooi simpel sprookje met veel levenswijsheden, en tijdens mijn Interrail vakantie verslond ik Eleven Minutes, Veronika Decides to Die en The Devil and Miss Prym. Stuk voor stuk geweldige boeken die me aan het denken zetten, het zijn filosofische boeken maar wel in verhaalvorm. Vandaar dat ik nog meer van zijn boeken wilde lezen, en de afgelopen tijd heb ik The Fifth Mountain, By the River Piedra I Sat Down and Wept, en de Zahir gelezen. De eerste twee vond ik lastig lezen en veel te veel over het geloof gaan, in zijn andere boeken gaat het soms ook wel over geloof maar niet zo prekerig. Van de Zahir verwachtte ik veel, maar ik vond het verhaal rommelig en overdreven. De kracht van zijn andere boeken zit hem er voor mij in dat het heel simpele verhalen zijn met een heel mooie boodschap, dat vond ik van deze boeken helemaal niet. Toch was de Zahir wel boeiend om te lezen.

Nog een filosofisch boek dat ik gelezen heb: The Life of Pi van Yann Martel. Over een jongen die schipbreuk lijdt en met een tijger op een reddingsboot moet zien te overleven, 7 maanden lang! Ik vond het een wonderlijk en boeiend boek, zat ook veel humor in. Vandaag heb ik een ander boek van hem uit de bieb meegenomen, Self.

Van Cรฉlia kreeg ik voor mijn verjaardag het boek Hector et les secrets de l’amour van Francois Lelord. Jaja in het Frans. Eerder had ik het boek La Voyage d’Hector ou la recherche du bonheur van haar geleend. Beide filosofische boeken (wie ziet de trend ๐Ÿ˜‰ ), eentje over wat mensen gelukkig maakt en de ander over de liefde. Ik vond het boek over geluk sterker omdat het simpeler was. Dit boek was ook mooi maar het verhaal was hopeloos ingewikkeld met een professor die een liefdesdrankje had uitgevonden en allerlei mensen die achter hem aan zaten. Maar wel een mooi boek, en stof tot nadenken.

Dat waren de boeken die het meest indruk op mij hebben gemaakt de laatste tijd…

Komende week gaat druk worden. Maandagavond ga ik met Nicole naar de musical Oklahoma! in het Theatre Royal in Norwich. Dinsdag is de eerste dansles, ik weet nog niet zeker of ik ga want het is de gratis les voor nieuwe leden en dus echt een beginnersles. Dinsdagmiddag gaan Nicole en ik lunchen met de directeur van BAS (British Antarctic Survey). Ik werd daar van de week voor uitgenodigd en ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom. De uitnodiging kwam van de begeleidster van Tanja, en die ken ik niet eens. Ze vroeg me ook om iemand aan te bevelen om mee te nemen, vandaar dat Nicole ook mee gaat. Ik ben erg benieuwd!!

Verder gaat Nem
als het goed is donderdagavond een Schots diner voor ons (Colin, Nicole en ik) maken, met vegetarische (gelukkig!!) haggis. Dit is ter ere van Robert Burns day, klik hier voor een uitleg. Ik ben benieuwd!

En vrijdag stappen Nicole en ik op de trein voor een reis van 9 uur naar Aviemore! Zaterdag en zondag is de Winter Mountaineering Course. Ik heb veel nieuwe dingen aangeschaft: een kompas, gaitors (geen idee wat het Nederlandse woord is, maar het is iets wat je over je schoenen en je broek kan aantrekken, beschermt tegen water en modder), een survival bag, een fluitje (voor als ik aandacht nodig heb), teveel om op te noemen, maar ik ben dus voorbereid! Nicole en ik blijven 2 extra nachten en we gaan dinsdag met een lange tussenstop in Edinburgh weer terug naar Norwich. Ik heb er zin in!

Nicole heeft trouwens inderdaad de ziekte van Pfeiffer, dus ze moet het rustig aan doen. Eigenlijk zou ze dus helemaal niet mee moeten gaan… ik hoop dat ze gewoon meekan en dat het geen probleem oplevert.

Verder gaat alles goed, ook op het werk. Ik heb nu eindelijk het idee dat ik iets nuttigs doe. Ik heb veel artikels gelezen de laatste tijd, ben bezig een literature review te schrijven en probeer wat modelruns te doen maar tot nu toe crasht mijn model steeds en ik heb de fout nog niet gevonden.

Ok dit verhaal is nu wel lang genoeg, tot de volgende keer met ongetwijfeld veel foto’s van Schotland!

Groetjes,

Hanneke

PS Wat is iedereen stil trouwens, leest er nog iemand mee? ๐Ÿ˜‰ (update: OEPS, ik had iets verkeerd ingesteld en kon daardoor de comments op mijn vorige posts niet zien… het is nu weer goed ingesteld, bedankt voor jullie reacties!!)

4 thoughts on “Films, Muziek & Boeken (cultureel verantwoord blog dus ;) )

 1. Ja was wel stil he..ik had inderdaad een paar weken je blog niet gelezen..Nu een heleboel informatie. Ook over gelezen boeken, films..leuk..zie het als tips..thanx..liefs van Marga

 2. Smile……techniek……is moeilijk….maar je Bloc’s worden wel gelezen hoor, als we er tijd voor hebben….????????

  Maar er zijn ook technische handleiding boeken, net zo spannend en humoristisch als de gelezen boeken, zelfs met plaatjes…..

  Veel plezier alvast in Schotland, en wij noemen die dingen regenkapjes voor je schoenen!!! ๐Ÿ™‚

  (Hergebruik van plastic boodschappen tas…..!!!!)

 3. Jeetje, wat een boekenlezer ben jij geworden. Ik zag van de week nog een mooie dame in de Trein ook al het boek over Die jongen en de tijger lezen. Daat maakte me wel nieuwschierig! ๐Ÿ™‚ Die gaat op de boekenklijst. Verder ga ik eindelijk eens rustig aan doen, komende week en naar de Neuroloog i.v.m. de bol. want het wil niet vlotten. Veel plezier en succes van de week!

  Groeten, Gerard.

Comments are closed.

Comments are closed.