Kerst in Nederland

Kerst in Nederland

Hallo!

Sinds gisteravond ben ik weer terug in Norwich, waar een hoop sneeuw ligt!! Met de verwarming op hoog en het huis voor me alleen schrijf ik even een blog over de afgelopen dagen in Nederland.

De reis naar Nederland ging prima, rustige zee maar de boot was erg druk. Thuis gingen we nasi eten, lekker!! ‘s Avonds hebben we niet veel gedaan, we zijn vroeg gaan slapen want het was een vermoeiende dag.

Zaterdagochtend zijn we eerst een stuk gaan fietsen, langs de ruΓ―ne en door Driehuis en Santpoort-Noord. Paola was nog wel een beetje gevaarlijk aan het wiebelen op de fiets! ‘s Middags kwamen CΓ©lia en Gert-Jan langs, dat was gezellig! We hebben Catan gespeeld (ik verloor nogal, Gert-Jan won).

Daarna zijn Paola en ik met mijn ouders naar het feestje bij Bart en Kaya geweest, was ook gezellig en lekker eten. Paola wilde ‘s avonds naar de kerk, dus ik ben meegegaan en we zijn naar de Engelse kerk in Haarlem geweest. Eerst hebben we nog wat rondgelopen in Haarlem en lekker warme chocolademelk gedronken. De kerkdienst was echt Engels, Queen Elizabeth kwam ook nog langs en verder was het vooral carols zingen, ik vond het best mooi! De dienst heette “Nine Lessons and Carols”.

Thuis hebben we nog All You Need Is Love gekeken, dat hoort er nou eenmaal bij he πŸ˜‰

Zondag was het Kerstochtend, en ik kreeg zowaar een cadeautje πŸ™‚ Ik kreeg bodylotion van Paola, en mijn ouders een spellingboek omdat ze de hele tijd hakketakken over Scrabble (een spel waar ik niks aan vind omdat mijn moeder altijd vals speelt, dus dat zegt genoeg πŸ˜‰ )

Het was mooi weer, en Paola en ik zijn gaan wandelen in de duinen. Mooie wandeling gemaakt langs de Oosterplas en het Brederodeduin. We waren natuurlijk niet de enigen dus het was een beetje filelopen af en toe, maar goed.

‘s Avonds lekker spaghetti carbonara gegeten, en ‘s avonds hebben we eerst The Muppets Christmas Carol (geweldig!) en toen Bridget Jones Diary gekeken.

Maandag zijn we met Paul en Esther eerst even naar Spaarndam geweest, en daarna op de koffie bij Joop. Op de terugweg zijn we via de kinderboerderij gegaan… zo he, dat was lang geleden, en erg veranderd daar! Het was wel leuk, vooral voor big city girl Paola die ik even heb leren koeien melken haha. Via IJmuiden en het strand (waar Paola nog een broodje rauwe haring heeft gegeten!!) zijn we weer naar huis gegaan. Lekker gegeten en ‘s avonds heb ik met Paola backgammon gespeeld (ik verloor steeds hopeloos, op 1 keer na).

Dinsdagochtend kwam Paola al vroeg op mijn deur kloppen: sneeuw!! Ze komt uit Mexico en had nog nooit sneeuw gezien, dus dat was wel een leuke verrassing. We zijn al vroeg naar Amsterdam gegaan en hebben daar wat rondgewandeld en gewinkeld. Ik moest nog wat dingen kopen voor de skivakantie (fleeces/handschoenen/sokken enz). Het was eerst helder maar later begon het ontzettend te sneeuwen. We zijn een bakkertje binnen gegaan voor warme chocolademelk en een lekker stuk taart. We zijn nog door de rose buurt gelopen, en langs het Anne Frank huis. Op weg terug naar het station kwam ik er achter dat ik gebeld was door Colin en Nicole, ze hadden gelukkig een voice mail bericht achtergelaten. Ze wilden vragen of ik een trui voor Colins moeder kon meenemen uit Amsterdam, dezelfde als Colin daar met Sinterklaas had gekocht. We waren er gelukkig net in de buurt dus we konden er snel een kopen.

We zijn met de trein naar Haarlem gegaan waar we nog even verder gewinkeld hebben en we hebben een broodje rookworst gegeten bij de Hema.

‘s Avonds hebben we bij Elke en Bent gegourmet met Sarah, Anika, Marjon en Leon. Was erg gezellig! Iedereen was moe dus we zijn al vroeg naar huis gegaan.

Woensdagochtend zijn we eerst inkopen gaan doen bij de Albert Heijn in Bloemendaal, en we kwamen toch met een enorme tas thuis!! Volgens mijn moeder zou het nooit in mijn tas passen, maar met een beetje goed inpakken kwam ik een heel eind en paste alles erin. Rond 13:00 namen we de trein, en met overstaps in Haarlem, Leiden, Den Haag HS en Schiedam Centrum kwamen we dan eindelijk in Hoek van Holland Haven. Daar hebben we nog even een patatje gegeten en toen was het alweer tijd om te vertrekken. De boot was nu uitgestorven, helemaal niet druk. We kwamen een groep Mexicaanse jongens tegen die door Europa reisden dus daar hebben we mee zitten kletsen.

De treinreis ging met vertraging en wachten op ijskoude stations. In Norwich lag nog veel meer sneeuw dan in Nederland en terwijl we op de bus wachtten, begon het weer te sneeuwen. Toen we naar mijn huis liepen sneeuwde het dikke vlokken sneeuw, en heel hard. Paola besloot hier te blijven slapen, het duurde wel lang voor het huis een beetje op temperatuur was.

Inmiddels is Paola naar haar eigen huis en ben ik een beetje aan het rommelen. Kleren wassen, en ik heb net met Nicole en Colin gebeld die in Londen zijn. Zij hebben bijna geen sneeuw! Ik ga straks even de stad in om een nieuwe mobiel te kopen (mijne is overleden) en nog wat laatste dingetjes en dan vertrek ik morgen naar Londen, klaar voor de skivakantie!!!!

Gelukkig oud & nieuw allemaal, ik geloof dat wij het in bed vieren omdat iedereen zondagochtend vroeg op de piste wil staan… we zien wel πŸ™‚

Groetjes!

Hanneke

Update: ik was van plan de foto’s er tussen te zetten maar daar heb ik helaas geen tijd voor, dus dat komt later. Sorry!

Ik ben nu klaar voor vertrek naar Londen. Wat wel erg vervelend is: Nicole is ziek, en gaat misschien niet mee πŸ™ Ze heeft al een tijdje last van infecties, eerst haar ogen en nu haar keel en ze gaan haar nu testen op de ziekte van Pfeiffer. Erg vervelend allemaal, ik hoop dat het meevalt en dat ze toch mee gaat!

Tot volgende week!!

3 thoughts on “Kerst in Nederland

 1. je kunt het vals spelen ook anders bekijken…….ik heb een grotere woordenschat dan anderen ……..hahahahhahah

 2. Hoi Hanneke,

  hartelijk bedankt voor je vette kerstkaart. als ik het al niet hier ergens had gezet. πŸ™‚ Ik zal je nieuwe verhaal morgen even lezen. ga zo slapen en morgen oliebollen maken! Dus als je een brul hoort, in Norwich. Dan weet je dat het hier is mis gegaan. πŸ™‚

  (die amerikaanse vrachtwagen bij mij op de foto pagina is mischien wel wat voor je vader en moeder, kunnen ze ook luxe in slapen. πŸ˜‰

  Groeten,

  Gerard.

 3. weer even een reactie! πŸ™‚ Zo ik heb het even gauw gelezen. En je mag toch wel meer spelletjes doen! Dan kun je eens winnen. πŸ™‚ Oefening baart kunst! Lachen πŸ™‚ van dat file lopen in de duinen. Net een wintersport verhaal trouwrens. En dat terwijl je nog op skivakantie moet! Dat belooft wat. Alvast veel plezier op de piste en een goed oud & nieuw!

Comments are closed.

Comments are closed.