Induction week & feestjes

Induction week & feestjes

Hallo!

Zo, ik heb de induction week overleefd! Die begon maandagochtend met praatjes aanhoren samen met alle nieuwe PhD studenten. Wat ik hierbij heel goed vond, is dat er ook een praatje was over het verminderen van de CO2 uitstoot en hoe wij daar aan mee kunnen helpen. Goed bezig deze universiteit!

Daarna kreeg we onze campus kaart en email account info en dat soort dingen.

Ik heb nu eindelijk alle studenten uit mijn project ontmoet, een leuk groepje! We zijn nu met 6, want er is nog 1 plek vrij en 1 persoon begint in januari. Twee Ierse studenten gaan vanuit Cambridge werken dus we zijn met zijn vieren in Norwich: Nicole uit de USA, Christos uit Griekenland, Tanja uit SloveniΓ« en ik. We zijn allemaal ingedeeld in dezelfde office. We zijn er gelijk een kijkje gaan nemen. Het is op de begane grond, en het is een office voor maar liefst 25 studenten. De twee andere studenten van Ian komen er ook te werken (Stephen en Emma). We hebben gloednieuwe computers gekregen, zag er goed uit allemaal. In de office zijn geloof ik maar 2 Britse studenten, de rest is internationaal dus dat wordt wel gezellig!

‘s Middags begon het programma dat alleen voor de nieuwe PhD studenten in Environmental Sciences is, toch nog zo’n 40 mensen schat ik! We kregen een rondleiding over de campus waarbij we niks nieuws zagen.Na de rondleiding hebben we in de pub nog wat gedronken en nagepraat met de anderen. ‘s Avonds heb ik bij Nicole gegeten, we hebben een omgekeerde perentaart gemaakt en die was toch lekker geworden!! Haar Finse huisgenoot vond dat Nederlands maar rare namen hebben, haha alsof Finse namen zo normaal zijn dan.

Dinsdag hadden we een kort welkomspraatje (niet te tellen hoe vaak we welkom zijn geheten deze week haha!) en daarna een tour door Norwich. Nou hadden we Norwich eigenlijk al gezien, dus ben ik met Stephen, Nicole en Christos “ontsnapt” en we zijn onze eigen boodschappen gaan doen. We hadden wat dingen die we nog wilden kopen of uitzoeken dus daar hadden we nu mooi tijd voor. ‘s Middags was er een tour door de labs maar wij gaan niet in een lab werken dus hadden we de rest van de middag vrij. Ik ben nog naar een gratis dansles van de Ballroom dancing Society geweest. Was leuk om weer eens te doen! Ik ga samen met Naomi elke week les nemen, eerst maar bij de beginners (ook al was deze beginnersles wel erg simpel) en dan kijk ik wel of ik door kan naar een hogere groep.

‘s Avonds heb ik hutspot gemaakt voor Nicole en Colin die bij mij kwamen eten. Was erg gezellig!

Woensdagochtend een heel nuttig praatje over hoe het hier werkt met begeleiders en tussentijdse rapporten etc. Het is hier goed geregeld, ze houden van iedereen in de gaten of alles goed gaat met je onderzoek en de begeleiding. Daarna een welkomstbijeenkomst van het project, en toen college. Tussendoor heb ik nog even snel een 2ehands racefiets gekocht!! Ik zou die van Nicole (of eigenlijk van Colin) opknappen, maar even na even rekenen concludeerden we dat het goedkoper was om deze te kopen, en tenminste kan ik die meteen gebruiken want het is echt lastig zonder fiets. De rest van de dag was SAAI want we hadden praatjes over safety en over hoe je achter je bureau moet zitten enz. ‘s Avonds was er een pub crawl maar ik was blij met even een avond NIKS dus ik ben niet gegaan.

Donderdag kregen we de sleutel van onze office en van het gebouw, zodat we ook ‘s avonds en in het weekend naar binnen kunnen. Ik heb ook mijn eerste bespreking met Ian gehad. ‘s Middags nog een praatje over computer faciliteiten en toen was de week eigenlijk voorbij! Ik ben me ‘s middags gaan registreren bij de dokters/tandartsenpost op de campus. De jongen naast me was een eerstejaars en geboren in 1987, pfff ik voelde me even heel oud! Omdat ik niet van hier ben, moest ik een health check doen bij de dokter, dus die heb ik gelijk maar gedaan. Ik ben gelukkig gezond πŸ™‚ Volgende week krijg ik een Meningitis C inenting, die bieden ze iedereen onder de 25 aan. Is niet verplicht, maar mij lijkt het geen kwaad kunnen dus waarom niet. De dokterspost is net nieuw en lijkt heel goed geregeld allemaal. Alleen hoorde ik later van veel internationale studenten dat je soms niet goed geholpen wordt en dat je voor serieuze dingen beter thuis naar de dokter kan gaan. We zullen wel zien, ik kom er toch haast nooit.

De huismeester kwam ‘s avonds nog langs, met een extra plank voor mijn bed, vandaar dat hij doorzakte πŸ™‚ Aardige man! Hij maakte zich zorgen dat ik bang zou zijn, want ik was alleen thuis en ik had hem nog nooit ontmoet, dus hij liet me allerlei legitimatie zien.

Daarna ben ik naar een feestje van de Fell club geweest, dit is een wandel club die uitstapjes maken naar mooie gebieden. De punch was erg lekker en verder geen commentaar πŸ™‚ Als je ‘s avonds over de campus loopt stikt het trouwens van de konijnen! Thuis waren ze (mijn huisgenoten, niet de konijnen πŸ˜‰ ) tiramisu aan het eten die Eleni gemaakt had, lekker!!

Vrijdag was vrij, maar Nicole en ik hadden ons ingeschreven voor een introductie van het fitness centrum, als je die gedaan hebt mag je fitnessen dus dat leek ons wel nuttig. Pff die jongen doet het zeker 10 keer per dag, hij was net een cassettebandje. Daarna zijn we naar onze office gegaan πŸ™‚ We hebben nog wat papierwerk geregeld (over ons PENSIOEN!! arghh ik vond het maar eng). In de koffieruimte boven vonden we 2 dozen waarop stond: free maps, help yourself. Dat hebben we gedaan, en hoe!! De dozen zaten vol met wandelkaarten van Engeland, Schotland en Ierland. Niet schrikken, we hebben ZESTIG kaarten meegenomen!!! Dus mijn office is nu een reisbureau πŸ™‚ We hebben op internet uitgevonden hoe we goedkope buskaartjes konden krijgen, dus we zijn klaar voor leuke wandeltrips πŸ™‚ We vonden zelfs tickets van 1 pond van hier naar Londen! Misschien gaan we daar over een week heen, er is dan een conferentie in Londen over Antarctica.

‘s Avonds met Nicole gekookt, en daarna zijn we naar een ENV (Environmental Sciences) party geweest in een pub. Was erg gezellig, we kregen allemaal een coupon voor een gratis drankje maar de jongen die het georganiseerd had, had een hele stapel van die coupons dus je kon de hele avond gratis drinken. Hmm, dus bijna iedereen was dronken. Om 23:00 werden we, zoals het hoort hier, naar buiten geschopt. Nicole, Colin en ik zijn toen nog bij Nicole thuis wodka gaan drinken. Pas om 2:30 was ik thuis, Fernando en LoΓ―c hadden de deur van binnen al op de knip gedaan want ze dachten dat ik al in bed lag. Gelukkig waren ze zelf pas net thuis, dus ze hadden het in de gaten.

Vandaag probeerde ik uit te slapen maar ik was al om 10:00 klaarwakker. ‘s Middags naar het centrum gefietst op jacht naar nieuwe schoenen want mijn Dr Martens zijn aan vervanging toe, er zit zelfs een gat in. Maar ik kon alleen zwarte vinden en ik wil blauwe πŸ™‚ dus misschien maar online bestellen. Er is nu een jazz festival hier, dus ik heb nog even lekker naar muziek zitten luisteren. Morgen ga ik met Nicole naar een gratis concert, ook van dit festival. En dan begint maandag het echte leven, aan het werk!! Ik heb er wel zin in.

Ik begin hier nu te wennen, het enige wat nog steeds niet went is het links rijden. Als ik ‘s ochtends op de fiets stap fiets ik rechts tot ik bedenk, o nee, ik moet aan de andere kant fietsen. Het blijft raar! Verder gaat mijn Engels ook vooruit, het was best even wennen, het Britse Engels. Sommige mensen kon ik in het begin slecht verstaan, maar dat gaat nu veel beter. Ik ben te veel gewend aan Amerikaans Engels. Wat ze hier bijvoorbeeld gebruiken maar in de USA niet, is “half 3” en dat betekent dan half 4 dus lekker verwarrend voor mij.

Verder heb ik iedereen verslaafd gekregen aan stroopwafels!! Ik ben al bijna door mijn voorraad heen, ze zijn erg populair. Ook de andere Nederlandse koekjes doen het erg goed, gelukkig heb ik uitgevonden dat sommige hier ook te koop zijn.

Ok dat waren mijn belevenissen van deze week! Sorry deze keer heb ik geen foto’s, hopelijk de volgende keer wel. O ja trouwens, wisten jullie wel dat mijn fantastische vader mijn bureau heeft
omgebouwd zodat mijn laptop erop kan staan?? Dat wilde ik even melden haha.

Groetjes!!

Hanneke

3 thoughts on “Induction week & feestjes

 1. HOi Hanneke! Dank je voor het leesvoer πŸ™‚ IK hbe helaas nog geen tijd voor de kaart gehad. Verjaardagen en een auto accu die overleid. πŸ™ Maar morgen weer vol goede moed hjouw verhaal lezen en aan de slag op het werk. En de rest komt wel. Succes en veel plezier van de week.

  Groeten,

  Gerard.

 2. Eindelijk gerechtigheid, door de vermelding dat PA het een en ander verbeterd heeft……Techniek dus.

  Via de Bieb in Clitheroe…..

  En netjes blijven fietsen he……

  LINKS DUS DE HELE DAG, OOK OM 03.00 AM……!!!!!

 3. ha Hanneke

  je burgert zo steeds meer in, en tof dat je er meteen zo tussen de mensen zit.Volgens mij is het daar op de universiteit allemaal goed geregeld! Dat lijkt me prettig voor je. Liefs en fijne dag van Marga

Comments are closed.

Comments are closed.