De eerste week

De eerste week

Hallo!

Zo, ik heb eindelijk even een rustpuntje gevonden om wat te schrijven over afgelopen week, die echt voorbijgevlogen is!

Even zien, wat heb ik gedaan? Dinsdag ben ik naar de bank geweest om te kijken of ik een rekening kon openen. Daarvoor had ik een brief nodig van de universiteit, maar die konden ze pas de volgende dag voor me regelen dus dat moest allemaal even wachten. Ik ben ook nog naar de Poster Sale geweest. Ik heb nog staan twijfelen bij een mooie poster van Orlando Bloom, maar ik besloot dat ik nu toch echt te oud ben om filmsterren aan de muur te hangen πŸ˜‰ en dus heb ik een poster met noorderlicht in Alaska gekocht. Het was erg mooi weer, dus ik besloot om een wandeling om het meer te maken. Alle gebouwen op de campus staan dicht op elkaar, maar eromheen is nog een enorm park. Erg mooi om te wandelen, en ik verdwaalde nog in het bos en kwam daarna in een villawijk uit. Gelukkig vond ik na een hele tijd lopen zowaar de weg terug naar huis.

Dinsdagavond kwam Fernando (mijn Mexicaanse huisgenoot) terug uit Duitsland, we hebben ‘s avonds met zijn allen en 2 Grieken (waarvan eentje ook een student uit mijn project bleek te zijn) een of ander drankje gedronken dat rook alsof het 100% alcohol was, alleen merkte ik er niks van (en dat zegt heel wat haha).

Woensdag ben ik ‘s morgens naar de infomarkt geweest. Ik heb me opgegeven voor de Photo Soc, die hebben soms uitstapjes in de omgeving om te fotograferen dus dat leek me wel leuk. Verder heb ik mijn naam op de lijst gezet van Balads, een ballroom dancing club. Ik wil graag weer gaan dansen, ik zocht eigenlijk iets anders dan stijldansen maar dat kon ik niet vinden, dus ga ik eerst maar een proefles bij hun doen en dan kijken of ik het leuk genoeg vind om te blijven.

Daarna had ik mijn eerste college! Het was nog een uitdaging om het lokaal te vinden, maar gelukkig lukte dat op tijd (dankzij een paar behulpzame mensen, het is echt ongelooflijk hoe behulpzaam iedereen hier is). Het college is Dynamical Meteorology, en het is voor zowel meteorologie studenten als wiskunde studenten. Er kwam een jongen naast me zitten die van alles over Nederlands badminton wist, helaas voor hem weet ik daar helemaal niks van. Het college was leuk! We hebben een heel goede docent, die heel enthousiast is en heel goed kan uitleggen, dus dat gaat helemaal goedkomen.

Na college ben ik naar de infomarkt van de sportclubs gegaan. Ik heb me nog nergens echt voor opgegeven omdat ik niet echt iets leuks kon vinden. Behalve dan de skiclub, die doen in januari een skireis naar Frankrijk, daar moet ik nog eens over nadenken.

Daarna terug naar huis gelopen, en even later waren mijn ouders hier! Snel alle spullen naar boven gesjouwd, en toen heb ik ze de campus laten zien en gelijk de brief voor de bank opgehaald. Daarna hebben we gegeten en ‘s avonds alle dozen uitgepakt en mijn kamer ingericht. Nu is het echt mijn kamer!! En ‘s nachts kon ik heerlijk slapen in mijn eigen bed mΓ©t kussens, in plaats van in een slaapzak op de matras met mijn handdoek als kussen πŸ™‚

Donderdag ben ik met mijn ouders naar de campus gelopen. Ik heb mijn bankrekening geopend, of nou ja, het proces in gang gezet. Daarna heb ik mijn ouders voorgesteld aan Ian, mijn begeleider, we hebben koffie gedronken met hem. En zowaar vond ik in mijn “pigeon hole” (hoezo net Harry Potter hier??) mijn eerste echte post, dankje Dan!!

Daarna hebben we de bus genomen naar het centrum, waar we lekker gewinkeld hebben en rondgekeken. Het centrum is mooi en oud, veel te zien en veel leuke winkels. We hebben nog een tijd in de cafetaria van de boekwinkel gezeten, en daarna zijn we gaan eten bij de pizzeria (dezelfde als waar ik met mijn sollicitatiegesprek ook gegeten heb). Rond 20:00 waren we weer terug hier. Ook thuis had ik voor het eerst post, dankjewel Els! Hier wat foto’s van deze dag (klik om te vergroten):

Norwich

The Royal Arcade in het centrum van Norwich

Norwich

Het moderne forum gebouw, waar o.a. een bibliotheek, tourist office en restaurant in zit.

Norwich

Een teddyberen winkeltje op Elm Hill.

Norwich

De cafetaria van de boekwinkel.

Norwich

In de pizzeria Zizzi πŸ™‚

Vrijdagochtend zijn we naar de ASDA geweest. Dit is eigenlijk hetzelfde als Walmart, en ook 24 uur open dus het is soms echt net de USA hier. Ik heb er een cd-speler gekocht en een lampje voor naast mijn bed. Nu is mijn kamer compleet! Hierna zijn mijn ouders weer vertrokken, ze trekken nog 3 weken door Engeland/Wales voor ze van Plymouth naar Santander (in Spanje) varen.

Ik had om 14:00 weer college, weer in een andere zaal dus weer eerst een speurtocht. Na het college nodigde Stephen me uit om wat te gaan drinken in de pub van de universiteit, in het gedeelte waar alleen graduate students mogen komen, stoer hoor ;). Stephen raakte ik na het vorige college mee aan de praat, hij is ook een PhD student van Ian. We hebben pool gespeeld (de pooltafels zijn hier veel kleiner!), pff ik moet nodig vaker gaan poolen want ik kan er helemaal niks meer van. Maar Stephen wil er geloof ik een gewoonte gaan maken, dus dat komt wel goed.

Daarna ben ik naar Nicole gegaan. Nicole is een van de andere studenten uit mijn project, ze komt uit de USA. Ik mail al een tijdje met haar, maar ik zou haar nu voor het eerst ontmoeten. Ze woont hier een half uur lopen vandaag (ik moet nodig een fiets hebben want ik loop wat af). Ik heb bij haar gegeten, en daarna zijn we met nog wat andere mensen naar een folk concert geweest in het Theatre Royal van Norwich. Het was een concert van Kate Rusby, ik kende haar niet maar ze schijnt best bekend te zijn. Het was super!!! Heel mooie stem heeft ze, en zij en de band hadden ook veel humor dus tussendoor ook veel gelachen. Na het concert zijn we een pub in gegaan, met Colin (een vriend van Nicole) en de begeleider van Colin (lijkt me raar om met je begeleider naar de pub te gaan, maar goed). Die begeleider had net een aanbod gekregen om in een of andere commissie van een Nederlandse onderzoeksgroep te gaan (Het Darwin centrum voor biogeologie, ik had er nog nooit van gehoord!). Hij vond het Engels van de Nederlanders zo grappig.. en bedankt πŸ˜‰

We werden niet eens de pub uitgegooid om 23:00, pas om 24:00 zijn we weggegaan en toen moest ik nog een uur teruglopen. Zo heb ik de sportschool niet nodig :). Natuurlijk ging het de laatste 200m gieten van de regen, joepie, en ik heb nog steeds geen regenjas of paraplu, ze verklaren me allemaal voor gek hier.

Zaterdag ben ik met Eleni (Griekse huisgenoot) gaan shoppen in Norwich. O.a. het nieuwe enorme winkelcentrum, het was wel erg druk. Het was net open, en een sportwinkel had daarom 70% korting dus ik heb voor het eerst van mijn leven Nike Airs gekocht haha. Maar nu ben ik klaar voor de “gym”, heb alleen nog geen studentenkaart. Verder heb ik ook een Engelse simkaart aangeschaft, dus vanaf nu is mijn Nederlandse mobiele nummer niet meer in gebruik. Wie mijn nieuwe nummer wil hebben, mail maar even, dan geef ik het door.

Na het shoppen zijn we gaan lunchen bij The Waffle House, ze serveren er Belgische wafels met van alles erbij. Zowel zoet als hartig. Superlekker!!! Daarna besloten we dat we nu 1
0 keer naar de Gym moeten om die calorien weer te verbruiken πŸ˜‰

Eind van de middag ben ik naar Nicole gegaan, ik had aangeboden haar te helpen met behang verwijderen/schilderen. Ze was inmiddels klaar met het behang, dus we konden gelijk aan de slag met aftapen en schilderen. Ik had nog nooit een kamer geschilderd, en zij ook niet, dus het was een leuk experiment. We hebben de hele avond doorgewerkt, tussendoor even pizza gegeten, en toen we uiteindelijk klaar waren met de hele kamer was het al 0:45!!! Ze bood me nog de bank in de woonkamer aan, maar ik ben toch maar (doodmoe) naar huis gelopen.

Vanochtend heb ik uitgeslapen, en daarna zou ik Nicole helpen met de 2e laag. Maar zij was al om 8:00 opgestaan, dus toen ik aankwam was ze al bijna klaar en heb ik alleen nog even met het laatste stukje geholpen en met de meubels terug in de kamer zetten. Het is wel heel mooi geworden, we waren trots op onszelf! Ze liet me nog een fiets zien die bij hun in de schuur stond, als ik een voorwiel en een zadel koop mag ik de fiets hebben. Moet er nog even over nadenken want het is een racefiets!!

Verder heb ik niet veel gedaan vandaag. Morgen begint de “introductieweek” voor alle PhD studenten in de science groep. Op het programma: kennismaking, rondleiding over de campus, tour door Norwich, safety courses over veldwerk en labwerk (wat ik beide niet ga doen… misschien gaan ze me uitleggen dat ik geen koffie over mijn toetsenbord moet gooien ofzo!). We zijn er de hele week zoet mee, alleen vrijdag zijn we vrij maar dan is er ‘s avonds nog een feest. Ik heb er wel zin in, vooral ook om de andere studenten te ontmoeten.

Alles goed hier dus… Ik heb het erg naar mijn zin tot nu toe. Ik voel me in Engeland al beter thuis dan ik me ooit in Frankrijk heb gevoeld. Ik ben ook aan het ver-engelsen, ik drink nu al melk in mijn thee haha!! Ik kijk alleen nog altijd de verkeerde kant op bij het oversteken, gelukkig is het tot nu toe goed gegaan. Tot slot nog wat foto’s van hoe mijn kamer er nu uitziet (klik als je ze groot wil zien), een heel verschil!

Norwich

Norwich

Norwich

Tot de volgende keer! Groetjes,

Hanneke

5 thoughts on “De eerste week

 1. heeeyy even een berichtje uit BodΓΈ! Geen tijd om je hele verhaal te lezen maar je fotos doen het hier niet. De scrollbalk ook al niet als ik de hoofdpagina neem πŸ˜‰ Ik ga met Bernard straks met de bus naar Saltstraumen waar we draaikolken hopen te zien, het is ook nog nieuwe maan dus springtij πŸ™‚

  veel plezier met je introductieweek!

  groetjes Oscar en Bernard

 2. Leuk..even weer alles bijgelezen en de foto’s vergroot gezien. Leuk..ik zie een echte HAnnekekamer..met noorderlichtfoto’s en jawel bekende dolfijnen aan de muur.

  Ik WIST het dat je je daar op je plek gaat voelen in ENgeland..past veel beter bij wie je bent..

  liefs van Marga

 3. Hai dochter, wat loop jij laat overstraat zeg……

  En niets vertellen van de verbouwing bureau!!!!!

  Liefs vanuit York, vanuit het treinmuseum-fantastisch.

 4. Hoi Hanneke! wat een moddervette foto’s weer. En wat een tof verhaal! Heb alles weer geprint en gelezen in de trein. Ik heb Kate Rusby (mooie zangeres!) :-)) ook ff gecheckt. Klinkt echt IERS! πŸ™‚ Die kamer van jou, ziet eruit als een droom! schitterend! Ik ben blij dat je daar lekker in je vet zit! Waar blijft het volgende verhaal? πŸ˜‰

  Groeten,

  Gerard.

 5. He zussie ik ben helemaal weer bijgelezen jaja ik heb er een avondje vooruit getrokken. Ik wil wel dat de redacteur van de roddelkrant snel contact opneemt met mevrouw L.Luijting haha maar deze gaat eerst ff chilluh een weekje op de kanarie eilanden. Voor nu alvast zon zee strand groetjes en ik blijf vriendjes met mijn mobiele telefoon dus ik stalk je wel hoor niet zo modern met internet!!

  Bye bye bye bye van je zusje

Comments are closed.

Comments are closed.