Down to the Capital

Down to the Capital

Hallo!

Even tussen alles door probeer ik ook nog een log te schrijven…

Afgelopen zondag ben ik met de bus naar Londen gegaan. Erg mooie rit over het platteland, jammer dat er een man achter me zat die stonk EN de hele tijd in veel te luid Frans in zijn mobiel aan het tetteren was.

In Londen aangekomen ben ik met de metro naar de jeugdherberg gegaan, spullen gedropt en toen ben ik gaan wandelen. Eerst door Hyde Park, waar een erg gemoedelijk sfeertje hing. Overal strandstoelen, een groot meer met zwanen en eenden en veel spelende kinderen.

London

Relaxen in Hyde Park

Ik kwam er al snel achter dat de afstanden in Londen nogal groot zijn, Hyde Park is al enorm. Ik heb Buckingham Palace nog even bewonderd (en me afgevraagd wat die guards er nou van vinden dat ze de hele dag aangestaard worden door toeristen). Ik had de hele dag niks gegeten dus ik ben maar de eerste de beste McDonalds binnengestapt voor een gezonde maaltijd šŸ˜‰ Daarna langs de Big Ben de brug over de Thames overgestoken en bij de Millenium Eye gekeken. Mooi!! Het is een beetje onwerkelijk om in Londen rond te lopen, je ziet er zoveel van in Engelse les en op tv en nu was ik er ineens zelf.

London

De Big Ben

London

De Millenium Eye

London

Uitzicht op de Thames en de Big Ben

Daarna ben ik terug naar de jeugdherberg gegaan, waar ik nog een tijdje met een jongen heb gekletst die in dezelfde kamer verbleef. Het hostel viel een beetje tegen, veel mensen die er voor lange tijd verblijven en zelfs een stel in mijn kamer dat met zijn 2en in 1 bed sliep want ze konden geen 2 bedden betalen. Plus dat er keihard gesnurkt werd, en het er zo warm was als in een sauna… dus veel slaap heb ik niet gekregen daar.

De volgende ochtend vroeg op om naar de conferentie te gaan. De conferentie was naast St James’s park en Buckingham Palace, dus midden in het centrum. Het was in de Royal Society, heel mooi gebouw!! Er waren veel meer mensen dan ik dacht, en ook veel studenten. De praatjes waren interessant. Na de conferentie besloot ik te proberen een musical te zien. Ik was op weg naar het theater voor Mama Mia, maar onderweg zag ik een theater waar ze de Phantom of the Opera speelden, ik ben naar binnen gestapt, gevraagd of er nog kaartjes waren, een duur kaartje gekocht en om 19:15 zat ik op mijn plek (de musical begon 19:30). En dat voor een eeuwige twijfelaar!! Maar ik heb er geen moment spijt van gehad, het was zo mooi!! Super, het was ook al lang geleden dat ik naar een musical ben geweest. Na afloop heb ik nog gekeken of ik de cd kon kopen, maar ik was nou ook weer niet zo impulsief om een cd van 28 pond te kopen.

London

Het theater waar de Phantom of the Opera al sinds 1986 dagelijks te zien is!!

London

West End

De volgende dag weer conferentie, dit keer iets minder interessante praatjes. Na afloop ben ik met Malte, een Duitse postdoc die in Cambridge werkt, uit eten geweest. We zochten een Indisch restaurant maar we kwamen uit in een Marokkaanse restaurant inclusief waterpijpen haha. Daarna hebben we nog wat rondgewandeld door West End (met alle theaters) en China Town. Ik kreeg van hem nog een superdeluxe Haagen-Dazs ijsje, mmm :)). Mijn bus vertrok om 21:30 en zo kreeg ik nog een leuke tour door London by Night. Ik hoor altijd van iedereen dat Londen groot en vies en druk is, maar ik vond het geweldig!! Overal theaters/musicals/muziek/bioscopen en mooie gebouwen, ik kijk er nu al naar uit om terug te gaan.

Pas om 0:45 was ik thuis, erg moe, dus de volgende dag was ik laat op het werk. Woensdagavond hadden we afgesproken om met zijn allen te koken thuis. Het enige dat ik gedaan heb is pasta koken šŸ™‚ Maar Fernando heeft Mexicaans voor ons gekookt, wow, dat mag hij vaker doen!! Was erg lekker en ook heel gezellig.

Gisteravond ben ik naar de film geweest met Nicole en een hele groep eerstejaars PhD studenten, we hebben “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” gezien. Ik had de vorige films niet gezien, maar het is echt mooi gemaakt (kleipoppetjes), en ook een grappige film.

Vandaag nog even werken, en om 17:30 vertrekken we naar Yorkshire voor het weekend, met de Fell club. We slapen in een of andere hut, en we wandelen zowel zaterdag als zondag. Ben erg benieuwd!

Verder ben ik in discussie met de leiders van ons project. Strikt gezien mogen wij namelijk niks anders doen dan onderzoek, en zelfs lesgeven mag ik niet. Ik vind dat niet kunnen, het is onderdeel van je PhD om daar ervaring in te krijgen. Gelukkig heb ik iemand gevonden die dat met me eens is, dus ik denk dat het wel goed gaat komen.

Ik heb ook eens lopen zeuren over die cruise die ze ons beloofd hadden, en met resultaat! We zijn nu allemaal uitgenodigd voor eind januari 2007 op een tweeweekse cruise van Rothera (Antarctica) naar de Falkland eilanden op de James Clark Ross. Plus een week van te voren en een week na afloop om er te komen. Geweldig!! Ik ga volgende week in Cambridge overleggen of veldwerk op Antarctica voor mij mogelijk is, maar zo niet, dan ga ik zeker mee op deze cruise!

O ja, en de website is nu ook geupdate met foto’s van ons, klik hier voor mijn pagina: Hanneke

En hier voor mensen met wie ik omga: Nicole, Stephen, Colin, Naomi, Loic, Emma, Christos, Tanja, Roisin, Kieran, James

Dat was het weer, ik zal nog wat foto’s invoegen en ik schrijf wel weer een stukje als ik terug ben van het wandelweekend in Yorkshire.

Veel groetjes!!

5 thoughts on “Down to the Capital

 1. Ha die Hanneke!

  Nou ik heb het allemaal weer even bij gelezen. Tof dat je het zo naar je zin hebt. Gelukkig maar, anders zou 4 jaar wel heeeeeel lang zijn… Gaaf al die uitjes! Ik ga komend weekend naar de Ardennen en in november nog een lang-weekend naar Toulouse. Dus ik zit ook niet stil. Verder druk met werk en zo. Het weer was hier nog perfect maar dit weekend is de herfst begonnen…ook al wordt voor vrijdag weer 20 graden verwacht! Hou ons op de hoogte en succes daar.

  Groetjes van Ingeborg

 2. alles bij gelezen in spanje en we horen weer gerda en johan

 3. Hoi hanneke,

  Nou ik ben een beetje bijgelezen. Helaas nog steeds geen internet thuis, dus nu maar even verzuimen op het werk: vrijdagmiddag gevoel :).

  Klinkt weer erg goed je verhalen en dat het weer leuk is is ook goed te horen.

  Hier in Alkmaar/Petten gaat het ook goed hoor. Krijg het steeds meer naar mijn zin.

  Ik hoop dat ik snel internet thuis heb, dan kan ik ook eindelijk eens gaan msnen enzo wnat dat wordt wel eens tijd.

  Succes met alles!

  Aline

 4. Hoiiiiiiiii,

  Ik hoorde van je site en zien er leuk uit !!!! Nou ik ga (moet) werken dussss euuuhh oant morn,

  Groetjes, Paulus

Comments are closed.

Comments are closed.