Nieuw leven, nieuw blog

Nieuw leven, nieuw blog

Hallo iedereen!

Hier ben ik weer, met een nieuw blog die ik op mijn eigen website heb geplaatst. Ik vond het wel een leuke en makkelijke manier om iedereen op de hoogte te houden.

Waarschuwing: dit is een lang verhaal! Alles is nu nog nieuw dus ik heb veel te vertellen, dat zal vanzelf wel minder worden 🙂

Ik ben sinds zaterdagavond in Norwich. Omdat niet iedereen zal weten waar dat ligt, hier een kaartje:

Norwich

Aan de rechterkant van dit blog heb ik al een introductie geschreven, daar kun je lezen wat ik hier doe. Meer kan ik er ook nog niet over vertellen, want ik ben officieel nog niet eens begonnen!

Waar ik wel over kan schrijven, is mijn reis hierheen… Ik kreeg de afgelopen tijd vaak de vraag: je gaat zeker met Easyjet? Nee, ik ben niet met Easyjet gekomen. Mijn interrail ticket was nog geldig tot gisteren, dus ik ben met de trein gegaan, en met de Stena Line (die snelle) van Hoek van Holland naar Harwich, en dan is het nog 1 uur en 20 minuten treinen, met een overstap in Ipswich of in Manningtree. Best goed te doen dus! De Stena Line doet er ongeveer 3,5 uur over. Tenminste, in theorie… Ik had weer eens pech, na 45 minuten draaiden we om, terug naar Hoek van Holland! En dat terwijl ik net aan het bedenken was hoe romantisch het is om varend een nieuw leven tegemoet te gaan… gaan we weer terug! Even ervoor werd er al met spoed om een dokter of verpleegster gevraagd. Blijkbaar was het ernstig, want de patient moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Vandaar dat we anderhalf uur vertraging hadden. Voor mij geen straf hoor, ik houd van varen.

Tijdens de bootreis en daarna ook in de trein kreeg ik al een voorproefje van de Engelse mannen… zeggen normaal niks, maar gooi er veel bier in en ze beginnen te lallen en te schreeuwen en mee te zingen met de muziek. Super! 🙂 En de meisjes die daar omheen hangen, hebben mini rokjes aan en hemdjes alsof het 35 graden is, en lijken onder de indruk van de mannen, zelfs als die een wedstrijd boeren gaan houden.

Ik kwam rond 22:30 in Norwich aan, en werd opgehaald door mijn Franse huisgenoot Loïc. We kwamen midden in het uitgaansleven terecht, want rond die tijd gaan de pubs dicht en verkassen mensen naar nachtclubs, dus er waren heel wat mensen op de been. Nogal een ervaring als je dit nog nooit eerder hebt gezien!!

Zaterdagavond heb ik nog even kennis gemaakt met mijn huisgenoten: Aurelie, de vriendin van Loïc, en Eleni, een Grieks meisje die al 4 jaar in dit huis woont. Verder is er nog Fernando, uit Mexico, maar die is op dit moment in Duitsland en komt morgen pas terug. Verder heb ik niet veel gedaan, ik had natuurlijk last van een jetlag dus ik ben vroeg gaan slapen.

Zondag heeft Loïc me op sleeptouw genomen, we zijn naar de campus gelopen (10 minuutjes hier vandaan), en we hebben daar naar een volleybalwedstrijd dames tussen Norwich en Leeds gekeken. Leuk om te zien! En het sportcentrum is echt super, groot, nieuw en zelfs met een 50m zwembad. Later op de middag ben ik met hem en Aurelie het centrum in geweest, het is echt een winkelparadijs hier, zoveel winkels!! We hebben gegeten bij de Burger King, wat nog wel een belevenis is, want hier bestel je eerst via de computer en dan kun je het afhalen bij de balie. Verder zag ik al dat Engeland inderdaad een beetje halverwege Europa en Amerika ligt, er zijn veel Amerikaanse producten te koop, zoals cookies, lekker!!

‘s Avonds heb ik tv gekeken met Eleni, en de minstens 100 zenders ontdekt die we hebben. En allemaal Engels! Nou ja, of Amerikaans, maar ik heb geen Europese zenders gezien. Wel lekker om weer Discovery Channel te hebben, ik heb gelijk een mooi programma over Nieuw-Zeeland gekeken en daarna een over het bouwen van de Alaska Highway (alleen was dat programma helaas meer uit militair oogpunt gemaakt).

Maandagochtend ben ik naar de campus gelopen, ik zou bij mijn begeleider langsgaan en daarna naar mijn eerste college Dynamical Meteorology. Dat is eigenlijk de enige reden dat ik hier nu al ben, want officieel begin ik pas volgende week maandag. En toen bleek dat het eerste college vandaag niet doorgaat, pas woensdagmiddag begint het. Nou ja, toen maar een beetje overlegd met Ian (mijn begeleider) en hij heeft me genoeg leesvoer voor een maand gegeven. Toen ben ik even bij Loïc binnengelopen, hij is PhD student in oceanografie dus binnen dezelfde groep. Hij heeft me voorgesteld aan wat andere studenten, en even een korte rondleiding gegeven. Ik had zelfs al post, terwijl ik nog niet eens wist waar de postvakjes waren haha.

De rest van de ochtend heb ik praktische zaken geregeld, foto’s laten maken voor mijn studentenkaart, formulieren ingevuld en ingeleverd, dat soort dingen. Het was erg druk op de campus want alle 1ejaars begonnen vandaag. De universiteit is groot, meer dan 13.000 studenten! Even wat meer dan ik gewend ben…

Verder heb ik niet veel gedaan vandaag. Wel foto’s van het huis gemaakt, voor alle nieuwsgierige aagjes 🙂 Hier komen ze (klik om te vergroten):

Huis

Het huis van de voorkant, het ligt aan het eind van een doodlopend straatje, in zo’n typisch Engelse buurt waar alle huizen op elkaar lijken.

Woonkamer

De (rommelige) woonkamer

Keuken

Grote keuken! En daarachter de bijkeuken met wasmachine en droger

Tuin

De tuin gezien vanuit mijn kamer. Zelfs met authentieke zitkuil, maar die is op deze foto verborgen achter de struiken.

Kamer

Mijn kleine kamertje (ong 9 m2), maar wel een leuk kamertje! Ik heb nu nog niet al mijn spullen hier dus het is nog wat kaal.

Goed, dat waren mijn eerste dagen in Norwich! Deze week is verder rustig, ik wil wat dingen regelen. Woensdag is er een infomarkt van alle sportverenigingen en andere verenigingen, daar wil ik heen om eens te kijken wat ik kan gaan doen hier. Woensdag en vrijdag heb ik ook college, en woensdag komen mijn ouders ook hierheen met de rest van mijn spullen!

Groetjes,

Hanneke

5 thoughts on “Nieuw leven, nieuw blog

 1. Ha,ha! Hanneke is back on da net! at last! well itz goin to take a lot of paper! i’m still reading all your stories. and enjoying all your pictures!

  You know from who this story came from. 🙂

  een beste tijd gewenst in Norwich Hanneke. ik zal je zo gauw mogelijk een brief – kaartje sturen.

  Groeten,

  Gerard.

 2. Hoi Hanneke!

  Ik zat al op een mail van je te wachten 🙂 Leuk om te lezen hoe het met je gaat daar in Norwich. Ziet er in ieder geval gezellig uit, dat huis! Veel plezier en succes met je eerste colleges. Ik zal je site in de gaten houden!

  groetjes Ingeborg.

 3. ziet er gezellig uit hoor…en lekker kleurrijk:)))

  veel woonplezier daar!! knuf van Marga

 4. Dag Hanneke,

  Onze bewondering voor de aanstekelijke wijze waarop je jouw belevenissen – nu in Engeland – weet te verwoorden.

  Jouw ouders verblijven nu bij onze dochter Marjolijn in Noord-Spanje. Wij blijven hun wetenswaardigheden en die van jou met belangstelling volgen.

  Johan en Christie Donker/L’dorp

Comments are closed.

Comments are closed.