Browsed by
Month: October 2005

Yorkshire, Cambridge, Bier & Halloween

Yorkshire, Cambridge, Bier & Halloween

Hallo!

De tijd vliegt hier en ik moet nodig weer eens een update schrijven, ik heb ook nogal veel foto’s πŸ™‚

Ik zal maar beginnen bij het Yorkshire weekend… Vrijdagmiddag vertrokken we met zijn allen in een minibusje, bagage op het dak, 13 mensen in de bus. Het is nogal een eind rijden! Het werd al snel donker dus er was weinig te zien, we zijn onderweg nog gestopt voor fish&chips; (chips without fish voor mij ;)) en rond middernacht kwamen we aan op onze slaapplaats. Het was een soort clubhuis met slaapzalen. We hebben spullen uitgeladen, een kop thee gedronken en toen was het bedtijd!

De volgende ochtend werd ik al vroeg wakker van allerlei geluiden, dus snel aangekleed en het heerlijke ontbijt was PAP. De laatste keer dat ik pap heb gegeten kon ik nog niet eens praten denk ik, dus het was een aparte ervaring. Kan niet zeggen dat ik het erg lekker vond, wat een derrie!

Na het ontbijt legden de 2 walkleaders hun wandeling uit, Colin begeleidde de moeilijkere en Lindsay de makkelijkere. Ik koos voor de makkelijke πŸ™‚ terwijl Nicole met de moeilijke meeging. Ze waren eigenlijk even lang, alleen ging de makkelijkere 1 piek op en de moeilijke 2. Het was echt een meidenclub want we gingen met 6 meiden op stap (sowieso waren er maar 3 mannen mee op het weekend). Het regende nogal helaas! Maar het was toch een erg mooie wandeling, we hebben 1 van de Yorkshire 3 Peaks beklommen, de Pen-Y-Ghent, de andere groep ook de Ingleborough. Ik raakte al snel aan de praat met Kirsten, een Erasmus student uit Berlijn, dat was gezellig. Verder was het vooral NAT. Na een paar uur waren mijn schoenen niet meer waterdicht en dat loopt niet zo geweldig. Op de top braken de wolken zowaar even open dus we hebben wel iets van het uitzicht kunnen zien.

Lekker weertje :)

Lekker weertje πŸ™‚

Lunchpauze!

Lunchpauze!

Indrukwekkende spoorbrug, en de pub is in zicht!

Indrukwekkende spoorbrug, en de pub is in zicht!

Na 20 km lopen waren we terug op de plek van vertrek en daar was ook een pub, op naar de warme chocolademelk!! Na een tijdje kwam de andere groep ook aan, en we zijn met zijn alleen terug naar de hut gegaan waar Joe curry voor ons heeft gemaakt. Zo, ik had echt honger, ik heb 2 borden leeggegeten en toen nog appeltaart met custard als toetje :))

‘s Avonds hebben we nog spelletjes gedaan en we zijn naar de pub geweest, maar iedereen was moe dus we gingen op tijd slapen. De volgende ochtend werd ik wakker gemaakt en kreeg een kop thee in mijn handen gedrukt, wat een service! Weer heerlijke pap als ontbijt en we gingen weer op stap. Ik deed weer de makkelijke versie, deze keer maar 10 km. Eerst door het bos met een mooie waterval, toen een waterval in een kloof en in het midden was een rots waar we op geklommen zijn, dat was echt leuk!! Daarna een stuk over een hoogvlakte gelopen en we hebben nog limestone pavement gezien, wat heel indrukwekkend was. Totaal ander landschap dan gisteren en een heel afwisselende wandeling!

Met Kirsten (links) en Helen (rechts)

Met Kirsten (links) en Helen (rechts)

Zo zijn wij ook naar boven geklommen!

Zo zijn wij ook naar boven geklommen!

De kloof! Het was wel filewandelen daar

De kloof! Het was wel filewandelen daar

Lunchpauze, stuk beter dan die van de dag ervoor :)

Lunchpauze, stuk beter dan die van de dag ervoor πŸ™‚

Over de hoogvlakte

Over de hoogvlakte

Een mooi meer

Een mooi meer

Met Tom. In de achtergrond (in het dal) zie je het pad dat we daarna volgden

Met Tom. In de achtergrond (in het dal) zie je het pad dat we daarna volgden

Kirsten

Kirsten

Ja, ik kon zelfs zonder jas lopen op zondag...

Ja, ik kon zelfs zonder jas lopen op zondag…

Indrukwekkend limestone pavement!

Indrukwekkend limestone pavement!

De andere groep heeft de 3e van de 3 Peaks beklommen en is teruggelopen naar de hut (wij gingen met het busje). Rond 16:30 waren we klaar voor vertrek, en pas om 22:30 waren we terug in Norwich. MOE!!

Ik ben nog 2 dagen moe geweest inclusief spierpijn, maar het was wel een ontzettend leuk weekend!!

Na twee dagen werken was het alweer tijd voor een uitje.. Cambridge! Op het BAS was een Student Network Day voor alle studenten met begeleiders daar. Ik heb 2 begeleiders daar, die er beide niet waren, maar goed (ik kwam er later achter dat een van de twee bij Aline in Braunschweig op bezoek is haha). De eerstejaars studenten hoefden zich alleen voor te stellen, de 2e jaars hadden een poster en de 3ejaars een presentatie. Was leuk om de andere studenten te ontmoeten! Nicole en ik zijn nog langer in Cambridge gebleven, we hebben wat door het centrum gelopen en de beroemde colleges bekeken. Wel een apart sfeertje hoor daar, je waant je echt in Harry Potter soms, vooral als je studenten ziet rondlopen in gewaden, sommige lopen lezend over straat! We hebben gegeten bij Malte, die ik in Londen ontmoet had en we hebben ‘s avonds een bordspel gespeeld. We hebben de laatste trein terug naar Norwich genomen, helaas bleek die niet te gaan en moesten we met de bus.

Maffe bordjes: “Please keep off the grass unless accompanied by a senior member of the college”

Nicole bij een van de colleges, geen idee welke...

Nicole bij een van de colleges, geen idee welke…

Mooie avond... locatie onbekend, we waren slechte toeristen ;)

Mooie avond… locatie onbekend, we waren slechte toeristen πŸ˜‰

Cambridge

Deze is speciaal voor mijn moeder!! Kijk in Cambridge pakke
n ze het beter aan dan in Orvelte, deze staan op een aantal plaatsen en niet bijna in de sloot πŸ˜‰

Wat heb ik verder nog gedaan… o ja vrijdagavond. Eerst ben ik uit eten geweest met Stephen en zijn verloofde (donderdagavond was ik bij hun langsgeweest om de hele avond spelletjes te doen!), en we hebben de film Corpse Bride gezien (een aanrader!!). Daarna ben ik met Nicole, Naomi en Colin naar het Norwich Beer
Festival
geweest. Eerst een uur in de rij staan, dan koop je een glas en bonnetjes. Daarna kun je meer dan 200 soorten bier proberen, en ook cider. In de lijst stond zelfs bier uit Alaska maar die bleken ze helaas niet te hebben. Proeven is gratis, voor een pint of half pint moest je met die bonnetjes betalen. En het was in een KERK, logisch ;). We hebben veel lol gehad en gingen er best wel aangeschoten weg (zoals iedereen). Daarna zijn we nog gaan dansen in een bar, waar erg veel ENV (environmental sciences) mensen waren. Soms is het net Wageningen hier, je komt steeds dezelfde mensen tegen. Het was een leuke avond!

Zaterdag ben ik gaan winkelen, heb o.a. een kabel gekocht om mijn laptop op de tv aan te sluiten (was veel duurder dan ik dacht en ik krijg het niet eens aan de praat, heeft iemand hier verstand van??), wat nieuwe kleren, en zelfs een geel hesje om mee te fietsen ‘s avonds. Ik heb me er weken tegen verzet, Nicole en Colin bleven er om zeuren, en uiteindelijk toch maar gekocht. Maar hier blijft het wel bij, ik ga niet met een helm fietsen!

‘s Avonds ben ik met Kirsten naar een “barn dance” van de International Students Society geweest. Heel erg leuk! Een grote groep internationale studenten (zelfs bv uit Irak en Iran, ik had nog nooit iemand uit die landen ontmoet) en ze leerden ons Schotse/Ierse/Engelse dansen maar bv ook de Charleston. Die was nogal populair zelfs! Ik heb een ontzettend leuke avond gehad. Γ‰n er was English Pudding. Hier in Engeland is Pudding iets aparts, het kan namelijk van alles zijn, het betekent meer algemeen toetje. In dit geval waren er allerlei taarten, erg lekker. En de hele avond was gratis, wat wil je nog meer πŸ™‚

Zondag heb ik gezwommen (zou met 2 meisjes gaan die vergeten waren de klok terug te zetten dus ik kwam het zwembad binnen toen zij al klaar waren). En ‘s middags heb ik nog een leuk fietstochtje gemaakt met Nicole.

Nicole

Echt Engels: lunch op het kerkhof.. πŸ™‚

‘s Avonds hebben we de film Sun gezien in Cinema City, een filmhuis. De film was fascinerend maar wel moeilijk om te kijken, hij was nogal apart.

Vandaag is het Halloween en dat wordt hier uitgebreid gevierd. Al dagen kom ik regelmatig spoken, heksen en vampiers tegen op straat. Veel mensen waren verkleed vandaag en ik zag kinderen langs de huizen gaan.

Verder is er ook constant vuurwerk te horen, er is namelijk een speciale feestdag op 5 november met vuurwerk. Meer daarover in de volgende log want deze is alweer veel te lang geworden…

Tot de volgende keer! Nicole heeft trouwens nog een paar leuke foto’s van het bierfestival op haar camera staan, die zal ik binnenkort ook even plaatsen.

Down to the Capital

Down to the Capital

Hallo!

Even tussen alles door probeer ik ook nog een log te schrijven…

Afgelopen zondag ben ik met de bus naar Londen gegaan. Erg mooie rit over het platteland, jammer dat er een man achter me zat die stonk EN de hele tijd in veel te luid Frans in zijn mobiel aan het tetteren was.

In Londen aangekomen ben ik met de metro naar de jeugdherberg gegaan, spullen gedropt en toen ben ik gaan wandelen. Eerst door Hyde Park, waar een erg gemoedelijk sfeertje hing. Overal strandstoelen, een groot meer met zwanen en eenden en veel spelende kinderen.

London

Relaxen in Hyde Park

Ik kwam er al snel achter dat de afstanden in Londen nogal groot zijn, Hyde Park is al enorm. Ik heb Buckingham Palace nog even bewonderd (en me afgevraagd wat die guards er nou van vinden dat ze de hele dag aangestaard worden door toeristen). Ik had de hele dag niks gegeten dus ik ben maar de eerste de beste McDonalds binnengestapt voor een gezonde maaltijd πŸ˜‰ Daarna langs de Big Ben de brug over de Thames overgestoken en bij de Millenium Eye gekeken. Mooi!! Het is een beetje onwerkelijk om in Londen rond te lopen, je ziet er zoveel van in Engelse les en op tv en nu was ik er ineens zelf.

London

De Big Ben

London

De Millenium Eye

London

Uitzicht op de Thames en de Big Ben

Daarna ben ik terug naar de jeugdherberg gegaan, waar ik nog een tijdje met een jongen heb gekletst die in dezelfde kamer verbleef. Het hostel viel een beetje tegen, veel mensen die er voor lange tijd verblijven en zelfs een stel in mijn kamer dat met zijn 2en in 1 bed sliep want ze konden geen 2 bedden betalen. Plus dat er keihard gesnurkt werd, en het er zo warm was als in een sauna… dus veel slaap heb ik niet gekregen daar.

De volgende ochtend vroeg op om naar de conferentie te gaan. De conferentie was naast St James’s park en Buckingham Palace, dus midden in het centrum. Het was in de Royal Society, heel mooi gebouw!! Er waren veel meer mensen dan ik dacht, en ook veel studenten. De praatjes waren interessant. Na de conferentie besloot ik te proberen een musical te zien. Ik was op weg naar het theater voor Mama Mia, maar onderweg zag ik een theater waar ze de Phantom of the Opera speelden, ik ben naar binnen gestapt, gevraagd of er nog kaartjes waren, een duur kaartje gekocht en om 19:15 zat ik op mijn plek (de musical begon 19:30). En dat voor een eeuwige twijfelaar!! Maar ik heb er geen moment spijt van gehad, het was zo mooi!! Super, het was ook al lang geleden dat ik naar een musical ben geweest. Na afloop heb ik nog gekeken of ik de cd kon kopen, maar ik was nou ook weer niet zo impulsief om een cd van 28 pond te kopen.

London

Het theater waar de Phantom of the Opera al sinds 1986 dagelijks te zien is!!

London

West End

De volgende dag weer conferentie, dit keer iets minder interessante praatjes. Na afloop ben ik met Malte, een Duitse postdoc die in Cambridge werkt, uit eten geweest. We zochten een Indisch restaurant maar we kwamen uit in een Marokkaanse restaurant inclusief waterpijpen haha. Daarna hebben we nog wat rondgewandeld door West End (met alle theaters) en China Town. Ik kreeg van hem nog een superdeluxe Haagen-Dazs ijsje, mmm :)). Mijn bus vertrok om 21:30 en zo kreeg ik nog een leuke tour door London by Night. Ik hoor altijd van iedereen dat Londen groot en vies en druk is, maar ik vond het geweldig!! Overal theaters/musicals/muziek/bioscopen en mooie gebouwen, ik kijk er nu al naar uit om terug te gaan.

Pas om 0:45 was ik thuis, erg moe, dus de volgende dag was ik laat op het werk. Woensdagavond hadden we afgesproken om met zijn allen te koken thuis. Het enige dat ik gedaan heb is pasta koken πŸ™‚ Maar Fernando heeft Mexicaans voor ons gekookt, wow, dat mag hij vaker doen!! Was erg lekker en ook heel gezellig.

Gisteravond ben ik naar de film geweest met Nicole en een hele groep eerstejaars PhD studenten, we hebben “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” gezien. Ik had de vorige films niet gezien, maar het is echt mooi gemaakt (kleipoppetjes), en ook een grappige film.

Vandaag nog even werken, en om 17:30 vertrekken we naar Yorkshire voor het weekend, met de Fell club. We slapen in een of andere hut, en we wandelen zowel zaterdag als zondag. Ben erg benieuwd!

Verder ben ik in discussie met de leiders van ons project. Strikt gezien mogen wij namelijk niks anders doen dan onderzoek, en zelfs lesgeven mag ik niet. Ik vind dat niet kunnen, het is onderdeel van je PhD om daar ervaring in te krijgen. Gelukkig heb ik iemand gevonden die dat met me eens is, dus ik denk dat het wel goed gaat komen.

Ik heb ook eens lopen zeuren over die cruise die ze ons beloofd hadden, en met resultaat! We zijn nu allemaal uitgenodigd voor eind januari 2007 op een tweeweekse cruise van Rothera (Antarctica) naar de Falkland eilanden op de James Clark Ross. Plus een week van te voren en een week na afloop om er te komen. Geweldig!! Ik ga volgende week in Cambridge overleggen of veldwerk op Antarctica voor mij mogelijk is, maar zo niet, dan ga ik zeker mee op deze cruise!

O ja, en de website is nu ook geupdate met foto’s van ons, klik hier voor mijn pagina: Hanneke

En hier voor mensen met wie ik omga: Nicole, Stephen, Colin, Naomi, Loic, Emma, Christos, Tanja, Roisin, Kieran, James

Dat was het weer, ik zal nog wat foto’s invoegen en ik schrijf wel weer een stukje als ik terug ben van het wandelweekend in Yorkshire.

Veel groetjes!!

De eerste werkweek & drukdrukdruk

De eerste werkweek & drukdrukdruk

Hallo!

Hier ben ik weer, zaterdagavond, tijd om weer een stukje te schrijven. Inclusief foto’s deze keer!

Deze week was mijn eerste echte week op het werk, maar het eerste deel van de week was vooral nog papierwerk in orde maken en dingen regelen. Een beetje frustrerend, want ik wilde het liefst echt aan de slag maar dat moest nog even wachten. Gelukkig kreeg ik in de loop van de week steeds meer het gevoel dat ik alles op orde had, zelfs mijn bankrekening werkt nu dus ik kan betaald krijgen eind van de maand πŸ™‚ Wat heb ik nog meer gedaan dat het vermelden waard is?

Zondag ben ik met Nicole naar dat jazz concert geweest, maar het was meer achtergrondmuziek in de kroeg dus er was niet zo veel aan. ‘s Avonds met haar en Colin gegeten en Nicole heeft nog banana bread voor ons gemaakt, lekker!!

Dinsdag naar dansles geweest met Naomi, de groep bestaat uit ong 45 meisjes en 15 jongens, ach ja zo is het altijd. Het was wel erg leuk! Dus ik ben definitief lid geworden. O ja, en we hebben ook kaartjes gekocht voor een concert van de Proclaimers in november, op de campus zijn veel goede concerten.

Woensdag was ik al om 8:30 aanwezig op de campus met Nicole, omdat we ons in wilden schrijven voor het weekend naar Yorkshire van de wandelclub. Ze hangen om 8:30 een lijst op, er kunnen maar 16 mensen mee dus het is vechten.. maar het is ons gelukt!! Ik ben werkelijk de allerlaatste persoon die nog mee mocht, dus ik heb mazzel. Dus volgende week van vrijdagavond tot zondag wandelweekend, ik heb er zin in! Hopelijk werkt het weer een beetje mee.

Donderdag heb ik mijn meningitis C vaccinatie gehad, kreeg er een lekker stijve arm van. Verder had ik ook een afspraak met Ian (mijn begeleider) en we gaan kijken of er een mogelijkheid voor mij is om veldwerk te doen in Antarctica in januari/februari 2007. Ik hoop het! 26 oktober gaan we naar de “Network Day” in Cambridge en dan kunnen we dit overleggen met mijn begeleiders daar. Ik weet nog steeds niet hoe het nou zit met die cruise die in ons contract staat, niemand heeft het er over. Ik zal het binnenkort wel eens navragen.

‘s Avonds kwamen Colin en Nicole hier eten, ik heb nasi gemaakt. Daarna hebben we Shakespeare in Love gekeken, op de laptop nog wel want we hebben hier geen dvd speler.

Vrijdag hebben we bij Colin gegeten, hij liet ons nog de rΓΆntgenfoto’s zien van toen hij vorig jaar zijn rug heeft gebroken, brrrrr. Ik moest alleen terugfietsen bij hem vandaan, en ondanks dat ze me een kaart en een routebeschrijving hadden meegegeven kwam ik toch bijna in het centrum terecht in plaats van thuis, ik ben zo hopeloos. Van de week verdwaalde ik zelfs op de campus!!

En vandaag ben ik met de Fell Club (wandelclub) een dagje naar de kust geweest. ‘s Morgens ben ik eerst nog even lid geworden van de bieb, en ik heb een (duur!) waterdicht jack gekocht. Maar ik wil serieus gaan wandelen dus ik wil een goede uitrusting kopen. Daarna ben ik naar het station gefietst, waar we afgesproken hadden. Het was erg gezellig, we waren met maar liefst 21 mensen, ze hadden zelf niet eens zo’n grote opkomst verwacht. We gingen met de trein van hier naar Cromer (uurtje reizen), ik heb gelijk maar een railcard gekocht. Vanaf Cromer zijn we over het strand naar Sheringham gelopen, waar we chips gegeten hebben en thee gedronken in de pub. Oorspronkelijk zouden we vanuit Sheringham met de trein teruggaan, maar we waren daar zo vroeg dat we besloten over de cliffs terug naar Cromer te lopen en daar de trein te nemen. In totaal zo’n 10 mile gelopen (16 km), het was een erg mooie wandeling! En we hadden mazzel met het weer, volgens mij ben ik zelfs een beetje verbrand. En jaja, ik heb zowaar foto’s, hier komen ze (klik om te vergroten):

Beach

Naomi (Nem) & ik

Beach

Grappige strandhuisjes in Sheringham

Beach

Groepsfoto! Het hoogste punt van Norfolk, al weet ik niet of dat klopt.

Beach

Supermooi pad over de cliffs!!

Beach

Mooie rotsformaties!

Beach

En natuurlijk moet je regelmatig even pauzeren… geloof het of niet maar ik heb alleen thee gedronken

Office

Ok deze foto is niet van vandaag en was meer een kijk-eens-wat-deze-lens-kan-foto, maar dit is de enige foto die ik van Nicole heb (ze was niet mee vandaag), en verder zie je hier onze prachtige office en op de achtergrond is Christos hard aan het werk.

Om 19:00 waren we terug in Norwich, ik deed er weer een eeuwigheid over om terug thuis te komen (ik kan niet fietsen en kaartlezen tegelijk dus ik loop totdat ik op een bekende weg ben haha). Thuis hadden Fernando, LoΓ―c en Aurelie net diner gemaakt, en ik mocht mee eten dus dat was perfect!

En nu zit ik half in slaap te vallen achter de computer terwijl al mijn huisgenoten aan het feesten zijn. Maar ik ga morgen naar Londen! Ik zou met Nicole meegaan, maar die besloot niet te gaan, haar begeleiders waren het er ook niet zo mee eens. Mijn begeleider was helemaal enthousiast toen ik de folder van de conferentie liet zien, dus ik ga wel. (nieuwsgierig? klik hier) Het is maandag en dinsdag, maar ik kom morgenmiddag (zondagmiddag)al aan dus kan lekker Londen gaan bekijken, ben ik nog nooit geweest! Ik ga low budget, met de bus en ik slaap in een hostel vlakbij Hyde Park. Waarom ik dat doe is me zelf ook een raadsel, want ik krijg het vergoed, maar ach ik vind een hostel toch gezelliger dan een hotel, zeker nu ik alleen ga. Dinsdag om 21:30 neem ik de bus terug naar Norwich, ik ben hier pas na middernacht.

Drukke week dus, want daarna moet ik hard werken want donderdag heb ik weer een afspraak met Ian en moet ik klaar zijn om RAMS (het model) te gaan draaien. En vrijdagavond vertrekken we naar Yorkshire, volgens mij kun je me opvegen daarna maar ik heb er erg veel zin in.

Voor alle mensen die ik nog terug moet mailen: sorry… ik ben ineens veranderd in een serieuze student en werk heel hard πŸ˜‰ Jullie denken misschien dat ik een grapje maak, maar het is echt zo. Ik heb deze week veel gedaan, en neem zelfs bergen huiswerk mee naar Londen. O ja en nog zoiets schokkends (en ik wil geen “ZIE JE WEL” horen van mijn ouders!!), ik heb besloten om mijn begeleider te vragen of ik bij het onderwijs betrokken kan zijn. Als PhD student kun je helpen bij practica of zelfs college geven, en daarvoor zijn er speciale cursussen waarin je leert lesgeven. Het lijkt me nog steeds niks om voor de klas te staan, maar ik wil het liefst op een universiteit terecht komen en dan willen ze meestal dat je ook colleges geeft dus daar kan ik maar beter op voorbereid zijn.

Dat was het weer voor nu, als ik uit Londen terugben zal ik wel weer een stukje schrijven, en dan heb ik zeker ook foto’s!