Browsed by
Month: December 2005

Kerst in Nederland

Kerst in Nederland

Hallo!

Sinds gisteravond ben ik weer terug in Norwich, waar een hoop sneeuw ligt!! Met de verwarming op hoog en het huis voor me alleen schrijf ik even een blog over de afgelopen dagen in Nederland.

De reis naar Nederland ging prima, rustige zee maar de boot was erg druk. Thuis gingen we nasi eten, lekker!! ‘s Avonds hebben we niet veel gedaan, we zijn vroeg gaan slapen want het was een vermoeiende dag.

Zaterdagochtend zijn we eerst een stuk gaan fietsen, langs de ruΓ―ne en door Driehuis en Santpoort-Noord. Paola was nog wel een beetje gevaarlijk aan het wiebelen op de fiets! ‘s Middags kwamen CΓ©lia en Gert-Jan langs, dat was gezellig! We hebben Catan gespeeld (ik verloor nogal, Gert-Jan won).

Daarna zijn Paola en ik met mijn ouders naar het feestje bij Bart en Kaya geweest, was ook gezellig en lekker eten. Paola wilde ‘s avonds naar de kerk, dus ik ben meegegaan en we zijn naar de Engelse kerk in Haarlem geweest. Eerst hebben we nog wat rondgelopen in Haarlem en lekker warme chocolademelk gedronken. De kerkdienst was echt Engels, Queen Elizabeth kwam ook nog langs en verder was het vooral carols zingen, ik vond het best mooi! De dienst heette “Nine Lessons and Carols”.

Thuis hebben we nog All You Need Is Love gekeken, dat hoort er nou eenmaal bij he πŸ˜‰

Zondag was het Kerstochtend, en ik kreeg zowaar een cadeautje πŸ™‚ Ik kreeg bodylotion van Paola, en mijn ouders een spellingboek omdat ze de hele tijd hakketakken over Scrabble (een spel waar ik niks aan vind omdat mijn moeder altijd vals speelt, dus dat zegt genoeg πŸ˜‰ )

Het was mooi weer, en Paola en ik zijn gaan wandelen in de duinen. Mooie wandeling gemaakt langs de Oosterplas en het Brederodeduin. We waren natuurlijk niet de enigen dus het was een beetje filelopen af en toe, maar goed.

‘s Avonds lekker spaghetti carbonara gegeten, en ‘s avonds hebben we eerst The Muppets Christmas Carol (geweldig!) en toen Bridget Jones Diary gekeken.

Maandag zijn we met Paul en Esther eerst even naar Spaarndam geweest, en daarna op de koffie bij Joop. Op de terugweg zijn we via de kinderboerderij gegaan… zo he, dat was lang geleden, en erg veranderd daar! Het was wel leuk, vooral voor big city girl Paola die ik even heb leren koeien melken haha. Via IJmuiden en het strand (waar Paola nog een broodje rauwe haring heeft gegeten!!) zijn we weer naar huis gegaan. Lekker gegeten en ‘s avonds heb ik met Paola backgammon gespeeld (ik verloor steeds hopeloos, op 1 keer na).

Dinsdagochtend kwam Paola al vroeg op mijn deur kloppen: sneeuw!! Ze komt uit Mexico en had nog nooit sneeuw gezien, dus dat was wel een leuke verrassing. We zijn al vroeg naar Amsterdam gegaan en hebben daar wat rondgewandeld en gewinkeld. Ik moest nog wat dingen kopen voor de skivakantie (fleeces/handschoenen/sokken enz). Het was eerst helder maar later begon het ontzettend te sneeuwen. We zijn een bakkertje binnen gegaan voor warme chocolademelk en een lekker stuk taart. We zijn nog door de rose buurt gelopen, en langs het Anne Frank huis. Op weg terug naar het station kwam ik er achter dat ik gebeld was door Colin en Nicole, ze hadden gelukkig een voice mail bericht achtergelaten. Ze wilden vragen of ik een trui voor Colins moeder kon meenemen uit Amsterdam, dezelfde als Colin daar met Sinterklaas had gekocht. We waren er gelukkig net in de buurt dus we konden er snel een kopen.

We zijn met de trein naar Haarlem gegaan waar we nog even verder gewinkeld hebben en we hebben een broodje rookworst gegeten bij de Hema.

‘s Avonds hebben we bij Elke en Bent gegourmet met Sarah, Anika, Marjon en Leon. Was erg gezellig! Iedereen was moe dus we zijn al vroeg naar huis gegaan.

Woensdagochtend zijn we eerst inkopen gaan doen bij de Albert Heijn in Bloemendaal, en we kwamen toch met een enorme tas thuis!! Volgens mijn moeder zou het nooit in mijn tas passen, maar met een beetje goed inpakken kwam ik een heel eind en paste alles erin. Rond 13:00 namen we de trein, en met overstaps in Haarlem, Leiden, Den Haag HS en Schiedam Centrum kwamen we dan eindelijk in Hoek van Holland Haven. Daar hebben we nog even een patatje gegeten en toen was het alweer tijd om te vertrekken. De boot was nu uitgestorven, helemaal niet druk. We kwamen een groep Mexicaanse jongens tegen die door Europa reisden dus daar hebben we mee zitten kletsen.

De treinreis ging met vertraging en wachten op ijskoude stations. In Norwich lag nog veel meer sneeuw dan in Nederland en terwijl we op de bus wachtten, begon het weer te sneeuwen. Toen we naar mijn huis liepen sneeuwde het dikke vlokken sneeuw, en heel hard. Paola besloot hier te blijven slapen, het duurde wel lang voor het huis een beetje op temperatuur was.

Inmiddels is Paola naar haar eigen huis en ben ik een beetje aan het rommelen. Kleren wassen, en ik heb net met Nicole en Colin gebeld die in Londen zijn. Zij hebben bijna geen sneeuw! Ik ga straks even de stad in om een nieuwe mobiel te kopen (mijne is overleden) en nog wat laatste dingetjes en dan vertrek ik morgen naar Londen, klaar voor de skivakantie!!!!

Gelukkig oud & nieuw allemaal, ik geloof dat wij het in bed vieren omdat iedereen zondagochtend vroeg op de piste wil staan… we zien wel πŸ™‚

Groetjes!

Hanneke

Update: ik was van plan de foto’s er tussen te zetten maar daar heb ik helaas geen tijd voor, dus dat komt later. Sorry!

Ik ben nu klaar voor vertrek naar Londen. Wat wel erg vervelend is: Nicole is ziek, en gaat misschien niet mee πŸ™ Ze heeft al een tijdje last van infecties, eerst haar ogen en nu haar keel en ze gaan haar nu testen op de ziekte van Pfeiffer. Erg vervelend allemaal, ik hoop dat het meevalt en dat ze toch mee gaat!

Tot volgende week!!

Winkelen, The Levellers, etentjes en mijn verjaardag!

Winkelen, The Levellers, etentjes en mijn verjaardag!

Hallo!

Twee weken later, de tijd vliegt… morgen ga ik al naar Nederland! Tijd voor een update dus…

Wat heb ik zoal gedaan de laatste tijd? De week nadat we terug waren uit Nederland vloog voorbij. In het weekend ben ik naar de uitvoering van het UEA Orchesta & Choir geweest, Paola zingt in het koor! Ze voerden de opera Carmina Burana op, erg indrukwekkend!! Het was in de St Andrews Hall, mooie grote soort ridderzaal. Ik was er al eerder geweest voor het bierfestival en de Afro Brazil Party, multifunctioneel dus.

De week erna was druk… Ik ben twee keer de stad in geweest met Nicole met als resultaat dat we beide eindelijk nieuwe schoenen hebben! Ik heb nieuwe wandelschoenen, dat werd eens tijd. We hebben een avond Trivial Pursuit Globe Trotter gespeeld. Dat hadden we gekocht in de hoop dat niet alle vragen over Engeland zouden gaan. Maar de Engelsen zijn nogal trots en de meeste vragen gaan alsnog over de koningin of overzeese gebieden. En als het over Australie ging waren de mogelijk antwoorden: Sydney, Melbourne of Queen Elizabeth. Wel lachen!

Verder kwamen onze camera’s aan, Nicoles ouders hadden ze doorgestuurd hierheen en we waren erg blij toen we ze ontvingen…

camera's

Zo zaten we op de grond in de office als 2 kinderen met nieuw speelgoed!!

Woensdagavond zijn we naar het concert van The Levellers geweest. Ik kende ze niet, maar ze zijn wel bekend en ik zag dat ze vorig jaar in Wageningen hebben opgetreden op 5 mei. Het is een soort punk/folk combinatie, ik vond het geweldig! Het publiek ging flink uit hun dak, en als een echte Engelse liep ik daarna alleen in een hemdje in de vrieskou, zo warm had ik het.

Donderdagavond was het Christmas Dinner dat Nicole en ik hadden georganiseerd, in the Waffle House. Groot succes, we waren met 24 mensen en ik heb heel leuk zitten praten met mensen die ik tot dan toe alleen van gezicht kende.

Vrijdag moest ik mijn presentatie geven. Ik maakte iedereen aan het lachen met mijn verhaal over Holland/Nederland, en het ging wel ok. Ik was niet zo tevreden met mezelf toen ik vragen kreeg en ze niet allemaal kon beantwoorden, maar ja.

Zaterdag ben ik weer gaan winkelen (ik lijk wel een shopaholic), er lag sneeuw!! Echt kerstsfeertje om dan te winkelen in de kou, en er waren groepen Carols aan het zingen. Zondag ben ik de hele dag bij Nicole geweest, we hebben haar huis versierd en gekletst en ik heb wat kerstkaarten geknutseld. ‘s Avonds had Arby pompoensoep voor ons gemaakt, Colin kwam ook eten. Was een leuke dag!

Deze week is erg rustig, veel studenten en docenten zijn al naar huis. De campus is bijna uitgestorven en daardoor zijn we allemaal in een vakantiestemming en komen we nauwelijks aan werken toe tussen lange thee en lunchpauzes. Dinsdag was ik jarig! Ik heb pannenkoeken gebakken voor Paola, Kirsten en een Duitse vriend van haar, Nicole en Colin. Colin was alleen zwaar teleurgesteld dat ik geen lemon juice had, weet ik veel dat Engelsen dat op pannenkoeken eten!!! Daarna hebben we in de woonkamer lui zitten praten. Leuke avond! Hier wat foto’s…

Birthday

Birthday wishes πŸ™‚

Birthday

Wijn, Baileys, Banana bread, kaarsjes en Hanneke

Ik probeer nog wat te werken vandaag maar dat gaat niet echt lukken denk ik. Vanavond komt Paola bij mij logeren, we moeten morgen al om 8:00 de bus hebben. We gaan weer met de trein en boot naar Nederland. Ik heb er zin in! We blijven tot woensdag, dus niet al te lang. Ik heb dan donderdag in Norwich en vrijdag vertrek ik naar zuid London waar Colins ouders wonen, zodat zijn vader ons midden in de nacht naar Gatwick kan brengen. Ik heb zo’n zin in skien!!! We hadden nog wel pech, op de vliegtickets stond ik als Mr Hanneke. Nou dat vonden ze een probleem en het moest veranderd worden.. kosten: 50 pond!! En bedankt…

Ik schrijf volgende week wel weer als ik terug ben in Norwich! Iedereen een hele fijne Kerst gewenst!!!!

Groetjes,

Hanneke

Sinterklaasweekend in Nederland

Sinterklaasweekend in Nederland

Hallooooo!

Hier komt dan mijn verhaal over Sinterklaas in Nederland πŸ™‚ Met veel foto’s, we hebben in totaal 300 foto’s van het weekend!! En voor degenen die er niet tegen kunnen dat er steeds mensen op de foto staan: pech gehad πŸ˜‰

Vrijdag om 8:45 waren we allemaal op het station in Norwich, klaar voor de reis! Alles ging prima, we konden zo de boot op in Harwich. Het viel me op dat er een hele doos met spuugzakjes klaar stond, ‘het zal wel’ dacht ik. Toen we dan op volle zee waren, merkten we wel dat het windkracht 7 was!! En golven tegen de zijkant van de boot, dus erg veel geschommel en er vielen constant spullen van tafels enz. Al snel werd er omgeroepen: “Kan de schoonmaakploeg naar het restaurant komen?” Dan weet je wel hoe laat het is! Op een gegeven moment werden we geadviseerd om niet van onze plaatsen te komen. Ik ben lekker eigenwijs dus ik liep nog steeds rond, maar al die overgevende mensen om me heen was wat minder leuk. Niemand van ons werd ziek, nou ja Colin was niet lekker maar volgens hem had dat niks met de zee te maken. Tuuuuuuuuuurlijk niet πŸ˜‰

Bij aankomst waren we allemaal jaloers op Nicole omdat zij een stempel in haar paspoort kreeg en wij niet. Daarna met de trein verder, Naomi begon fietsers te tellen maar moest daar al snel mee ophouden. Mijn broertje kwam ons in Haarlem van de trein halen, en na een rondleiding door het huis zijn we snel boodschappen gaan doen en Nicole en Colin hebben gekookt, erg lekker! ‘s Avonds hebben we bij de kachel zitten kletsen en we zijn vroeg naar bed gegaan. Wel nadat we onze schoen hadden gezet en iedereen gezongen had voor Sinterklaas!

Sinterklaas

Met appeltjes voor Ameriko πŸ™‚

De volgende ochtend vroeg op, Paul bracht ons naar Velsen-Zuid want we zijn met de Fast Flying Ferrie (draagvleugelboot) naar Amsterdam gegaan. We zaten voorin, was een leuk tochtje! In een half uur ben je op het station in Amsterdam, dus even snel als de trein. We hadden daar afgesproken met Debbie, een Engelse vriendin van Naomi die voor 2 maanden in Utrecht is. We zijn eerst naar de Dam gelopen, onderweg heb ik nog een muts gekocht en Colin een muts en een trui. In de Bijenkorf hebben we naar de klimmende Pieten gekeken. Wegens een verslaving aan gevuld speculaas moesten we ook bij de Jamin langs πŸ™‚ Daarna over de bloemenmarkt, Colin en Nicole hebben er veel bloembollen gekocht. Er zit daar ook een hangmattenwinkel, geweldig!! Ik wou dat ik er ruimte voor had…

Sinterklaas

Nicole op de bloemenmarkt

Daarna zijn we naar Els gelopen, onderweg nog een patatje gehaald en naar alle bijzondere fietsen gekeken. Het fenomeen Fietsfabriek is ook voor mij nieuw, wel erg mooie fietsen! Allerlei soorten bakfietsen/transportfietsen.

We hebben thee gedronken bij Els, daarna even de Magere Brug bekeken:

Sinterklaas

Debbie (in haar lekker opvallende outfit), Nem en ik op de Magere Brug

Toen bij Anne-Clair langs. Zij is mijn nicht en ze is opticien, dus ik moest er langs om nieuwe lenzen op te halen. Maar eigenlijk moest ik ook eens aan een nieuwe bril… Ik zag er tegenop omdat ik kiezen moeilijk vind, maar ik had nu een geweldig team bij me en binnen 10 minuten had ik een heel leuke bril uitgekozen. De glazen worden nu gemaakt, en als het goed is krijg ik de bril begin volgende week per post!

Sinterklaas

Dit is hem dan!

Sinterklaas

Nem het model πŸ™‚ Leuk die bloemen in haar haar πŸ˜‰

Daarna zijn we over de Albert Cuyp gelopen, warme stroopwafels gegeten, in fietsenwinkels geneusd, we kwamen zelfs Sinterklaas tegen!!

Sinterklaas

Sinterklaas op de Albert Cuyp!

Debbie en Naomi waren intussen doorgelopen naar het van Gogh museum, en ik ben daar wat later met Nicole en Colin ook heen gegaan (zij zijn beide fietsgek dus bij elke fietswinkel en bijzondere fiets moest er gestopt worden). Voor mij was het de eerste keer in het van Goghmuseum, we hebben alleen de permanente expositie gezien. Mooi om het nu eens in het echt te zien, maar ik vind toch altijd onbekende schilderijen die mooier zijn dan de bekende die op alle posters staan. We hebben nog een filmpje naar Nicoles moeder gestuurd, klik hier om die te bekijken πŸ™‚ (let vooral op Nicoles gezicht als ze er achter komt dat de video nog steeds loopt haha)

Daarna met de tram terug naar het station, en toen zijn we door de roze buurt gelopen. Schokkend πŸ˜‰ Het maakt altijd indruk op buitenlanders. Er kwam nog een man naar me toe om te vertellen dat ik zulke mooie ogen heb (onschuldige opmerking in die buurt haha), en we kregen coke aangeboden.

Sinterklaas

Mooie avondfoto, Colin heeft deze gemaakt.

We hebben nog gluewijn gedronken op de Dam, en ik wilde in een pannenkoekrestaurant eten maar die bleek dicht. We vonden nog een andere maar dat was een raar tentje. Colin had een pannenkoek met fruit, je kon zien dat ze het goedkoopste blikfruit hadden gebruikt, jammie πŸ˜‰

Daarna zijn we met de trein weer naar huis gegaan. ‘s Avonds hebben we tv gekeken, er was een vreselijk oer-Duitse Abba-mania show, zo tenenkrommend slecht dat we bijna van de bank vielen van het lachen.

Zondagochtend hebben we uitgeslapen, en rond 12:00 zijn we naar het strand in IJmuiden gegaan met Paul en Esther, om te vliegeren! Paul heeft een stuntvlieger en een matras vlieger van 3m, vooral die laatste is erg gaaf!! Paul vond dat het niet hard genoeg waaide, maar voor ons was het genoeg. Leuk om de kracht van de vlieger te voelen, maar niet genoeg om stukken te springen. Het was lekker uitwaaien op het strand en iedereen was enthousiast over het vliegeren!

Sinterklaas

Paul, Esther, Nem en Nicole (en koekjes!!)

Sinterklaas

Nem ready for take off! En Nicole met mijn muts…

Sinterklaas

Twee idioten

Sinterklaas

Colin in actie

Sinterklaas

Ook even een foto met de vlieger in beeld, alleen de touwtjes is ook zo saai!

Sinterklaas

Nicole en ik

Sinterklaas

Laura en Robbert kwamen ook nog even naar het strand

We zijn een paar uur gebleven, en toen was het tijd om naar huis te gaan voor de boerenkoolmaal
tijd!

We waren met veel want Paul & Esther, Laura & Robbert en Bart & Kaya waren er allemaal. Na het eten was het tijd voor pakjesavond! De stapel cadeautjes en surprises in het midden van de kamer was indrukwekkend.

Sinterklaas

Pakjesavond!

Sinterklaas

Bart moest eerst het Feijenoord lied zingen (ging niet echt van harte!), daarna mocht hij het stadion slopen en dat vond ie dan weer wel leuk.

Sinterklaas

Monopoly met Kaya

We wisselden Nederlandse en Engelse gedichten af en er werd zelfs vertaald. Het was een ontzettend leuke avond, groot succes! Ik had trouwens goed geraden wie wie had bij ons: ik had Naomi, Naomi had Nicole, Nicole had Colin en Colin had mij. Ik kreeg een heel leuk gedicht dat helaas niet voor publicatie geschikt is hihi. Ik kreeg van hem het boek A guide to Experimental Travel van Lonely Planet, geweldig boek!! En nog een wissellijst met een tekening van hem, ik houd maar in het midden of ik het kunst vind of niet πŸ˜‰

We werden trouwens enorm verwend want we kregen alle vier extra cadeautjes.. snoepgoed, chocola, kaarsen, erg lief van ze!! We hebben nog monopoly gespeeld ‘s avonds en Joop, Marianne en Els kwamen ook nog langs.

Een vermoeiende en drukke dag maar wel heel erg gezellig!

Maandag moest ik bij de bank langs om een pasje op te halen dat bij nader inzien toch op het postkantoor lag waar ze hem niet wilden meegeven zonder dat de bank hun belde, pfff wat een gedoe, maar uiteindelijk had ik het voor elkaar. We hebben inkopen gedaan en daarna zijn we met de trein naar Den Haag geweest, waar we lekker rondgewandeld hebben, het Binnenhof gezien, het paleis van de koningin (ze was zelfs thuis geloof ik), er is daar wat nieuws nu trouwens: De Nachtwacht in 3D als bronzen beelden. Leuk!

Sinterklaas

Op bezoek bij Balkenende πŸ™‚

Sinterklaas

Vooruit, een foto zonder mensen (nou ja bijna), Paleis Noordeinde

We wilden naar het Escher museum en na een zwerftocht onder leiding van Colin waarbij we zowaar echt bij het museum aankwamen bleek hij op maandag gesloten. Helaas! Nog maar verder gelopen, inmiddels waren de winkels open dus we konden een beetje winkelen. Daarna via Rotterdam naar Hoek van Holland en de boot op! Deze keer was de zee glad, en de reis ging snel.

Sinterklaas

Scary foto van mij πŸ˜‰ Op de boot in de wind

Ook de trein terug naar Norwich ging snel, we waren er zelfs eerder dan we volgens het reisschema zouden moeten aankomen. (vanwege een vertraagde trein haha).

Ik nam vervolgens de bus naar huis, en kreeg een hartelijk welkom terug in Norwich, de begroeting van de bus chauffeur: Hello darling, I love your hair! haha.

En nu ben ik weer gewoon aan het werk… Deze week is vrij rustig maar dat is stilte voor de storm, want volgende week is erg druk. Alle eerstejaars PhD studenten geven een presentatie. Stelt niet veel voor, 5 minuten en het is meer jezelf voorstellen dan over je onderzoek praten. Mijne is op vrijdag. Verder gaan we woensdag naar een concert van de Levellers, en donderdag is het Kerstdiner dat Nicole en ik georganiseerd hebben in the Waffle House. Verder komt ook mijn verjaardag eraan en de dag erna geven we een Winter Solstice Party bij Nicole in de tuin! Dat wordt dan ook tegelijk maar mijn feestje, en jullie zijn allemaal van harte welkom πŸ™‚

Mijn ouders zijn met Kerst toch maar wel thuis dus ik kom waarschijnlijk van 23-28/29 december naar Nederland!! Maar goed, voor die tijd schrijf ik nog wel een blog.

Ik hoop dat alles goed is met iedereen in Nederland, veel groetjes,

Hanneke