Fireworks, The Proclaimers & van alles & nog wat

Fireworks, The Proclaimers & van alles & nog wat

Hallo!

Hier ben ik weer met een nieuw avontuur van Hanneke in Norwich πŸ™‚

Wat heb ik vorige week uitgespookt.. niet zo veel boeiends eigenlijk. Zaterdag heb ik de H&M; bijna leeggekocht, ik had nieuwe kleren nodig. ‘s Avonds heb ik gekookt voor Paola, Nicole en Colin en we zijn met zijn vieren naar de vuurwerkshow geweest. Helaas waren we er laat en hebben we alleen de show gezien en niet de bonfire of andere festiviteiten op het terrein. Het was wel heel erg mooi, al was de muziek erbij wat random. Eerst jaren 90 house, toen U2 (Where The Streets Have No Name), toen een nummer uit Moulin Rouge, toen klassieke muziek..

Na afloop wilden we nog wat drinken maar het was overal zΓ³ druk dat we maar naar huis zijn gegaan.

O ja, ik zou uitleggen waarom er vuurwerk is… Ik zou zeggen: klik hier, beter en grappiger dan deze site kan ik het niet uitleggen πŸ™‚ Bekijk ook de rest van de site eens, ik heb me er prima mee vermaakt!

Hier wat foto’s van zaterdagavond…

Fireworks

Fireworks

Mooie show!

Fireworks

Colin, Nicole & Paola

Zondag ben ik weer even de stad in geweest (bevalt me beter op zondag, stuk rustiger! En alle winkels zijn gewoon open). Op de terugweg kwam ik langs Nicoles huis en ik besloot even de vorderingen van haar tuin te bewonderen. Zij en Colin hebben het hele weekend in de tuin gewerkt, ze heeft een ENORME tuin die erg verwilderd was en ze willen er een groentetuin van maken. Het goot van de regen toen ik aankwam, maar ze waren toch nog aan het werk, wat een bikkels. Twee moddermonsters πŸ™‚ Ik heb thee met ze gedronken en wat zitten kletsen, en daarna werd besloten dat ik moest komen eten bij Colin thuis en ondertussen kon ik helpen zijn appartement schoon te maken (leuk van die vrienden die je gelijk aan het werk zetten haha). Maar als Nicole kookt wil ik wel een afwas doen, zij kan nl erg goed koken. De afwas was van de donderdag ervoor, toen we met zijn 6en bij Colin hebben gegeten, een flinke klus dus. Maar het was een leuke avond! En zo was ik pas om 23:30 thuis van ‘even’ Nicoles tuin bekijken.

Maandag moest ik vroeg op, want we konden ons weer inschrijven voor een weekend van de Fell Club (hiking club). Deze keer naar Snowdonia in Noord Wales. Eigenlijk zou ik niet mee kunnen, omdat ik al met het vorige weekend mee ben geweest, maar ze nemen deze keer 40 mensen mee dus ik maak toch nog goede kans. Hopelijk kan ik mee!

Verder heb ik maandag mijn tickets opgehaald op het reisbureau… Ik ga van 2-5 december naar Nederland!! En niet in mijn eentje.. Naomi, Nicole en Colin gaan ook mee! Er is namelijk een speciaal ticket te koop genaamd Dutchflyer, 50 pond voor een retour, inbegrepen is de treinreis in Engeland, de Stena Line Harwich – Hoek van Holland en de trein in Nederland. Erg goede deal, en zo kwamen we op het idee om met zijn allen te gaan en Sinterklaas in Nederland te vieren. We vertrekken vrijdagochtend vroeg, en komen om 15:00 in Nederland aan. Zaterdag doen we een dagje + avond Amsterdam, zondag vieren we Sinterklaas en maandag reizen we weer terug. Ik heb er echt zin in!! We hebben dinsdag gelijk lootjes getrokken, het is leuk om de Nederlandse tradities uit te leggen. En omdat ik in de Kerstvakantie waarschijnlijk niet naar Nederland ga, is het leuk om toch in december even te gaan.

Wat ik wel met Kerst wel ga doen is nog onbekend πŸ˜‰ Ik wil oud en nieuw bij CΓ©lia in Zwitserland vieren, en met Nicole en Colin zijn er plannen om te gaan skien daarna, maar dat is allemaal nog even afwachten.

Maandagavond hebben Nicole en ik een groot diner gemaakt bij mij thuis. Nicole heeft pizza gebakken en ik heb trifle gemaakt. Naomi, Colin en Kirsten kwamen eten. Het was superlekker, alleen hadden we allemaal teveel gegeten. En na het eten gingen we naar een concert! We hebben The Proclaimers gezien, was erg leuk!! Het zijn 2 broers uit Schotland, die met een lekker Schots accent zingen. Het voorprogramma was een Ierse band. Hier en daar wat oud publiek, maar ook veel studenten en vooral op de bekendere nummers (I would walk 500 Miles, & I’m on my way bijvoorbeeld, beide gebruikt in Shrek) ging iedereen uit zijn dak. Ik vond het super!

Verder is het deze week rustig, zowaar ben ik gisteravond en vanavond gewoon thuis geweest, ook wel weer eens lekker. Dit weekend weet ik nog niet wat ik doe, ik heb een luxe probleem want er is teveel te doen hier. Volgende week gaat wel weer druk worden… Maandag zijn Nicole en ik uitgenodigd voor een Mexicaans diner door een PhD studente uit de office en haar man, ze gaan er nogal werk van maken geloof ik dus ik heb er wel zin in :). Dinsdag ga ik weer een dag naar het BAS in Cambridge. Ian, mijn begeleider, vroeg of ik meeging naar een presentatie van Joan Cuxart (die weer de begeleider is van Toni die ik uit Toulouse ken, klein wereldje) en dan kan ik gelijk mijn begeleiders daar eens ontmoeten. Woensdagavond hebben we gratis kaartjes voor de film Mrs Henderson Presents, dat was een of andere actie, ik vind het prima πŸ™‚

Donderdag gaat de kerstverlichting in Norwich officieel aan, en dat is een heel feest inclusief vuurwerk. De ijsbaan op het plein gaat a.s. zaterdag al open. Donderdagavond om 00:05 is ook de premiere van de nieuwe Harry Potter film!! We willen er graag heen, het kost Naomi en mij alleen nog moeite om Nicole er van te overtuigen dat het veel leuker is om midden in de nacht te gaan. Zij gaat liever vrijdagochtend om 09:30…

En als ik mee kan, dan is daarna alweer het wandelweekend!

Voor degenen die wat serieuzere dingen willen horen: ik werk tussendoor ook nog πŸ™‚ Ik ben nu vooral bezig met Matlab leren (leuk!) en mijn model onder de knie krijgen en begrijpen. En ik ga nog steeds drie keer per week naar college Dynamical Meteorology, het is leuk want de docent is heel erg goed. Laatst hadden we een college: “Consider a spherical cow: mathematical modeling”. Ik dacht eerst dat ik het verkeerd verstond! Maar nee, hij ging uitleggen hoe je het gewicht van een koe kunt uitrekenen door een koe voor te stellen als een bol met een bepaalde dichtheid.

Dat was het weer, volgende week een nieuw avontuur.. πŸ™‚

One thought on “Fireworks, The Proclaimers & van alles & nog wat

  1. Ha hollandse studie Koe! :-))

    wat een leuk verhaal, en mooie vuurwerk foto’s. Ik ga ‘m morgen weer lezen in de trein! Ennuh, succes met studeren!

    Volgende keer een recentie van de Harry Potter film? Heb je de envelop al gehad?

    Groeten,

    Gerard.

Comments are closed.

Comments are closed.