Thanksgiving, kerstboom & bijna Sinterklaas!!

Thanksgiving, kerstboom & bijna Sinterklaas!!

Hallo!

Allereerst nog een link, dit is een verslag van Alex van de wandeling zaterdag in Snowdonia. Deze foto komt uit zijn verslag:

Snowdonia

Dit geeft een goed beeld van hoe steil we klommen! Ik schrok er zelf een beetje van toen ik het terugzag. Zeker toen ik hoorde dat er zondag iemand op deze berg is overleden na een val. Wij zagen de helicopter en reddingsteam maar we wisten niet wat er aan de hand was.

Op Alex site kun je mij nog in een aantal foto’s terugvinden, en zijn verslag is leuk om te lezen. Hij heeft ook een aantal van mijn foto’s op zijn site geplaatst.

Goed, ik begin maar met Thanksgiving: ik heb Nicole geholpen met het koken (ik ben dan echt de keukenslaaf, zij kan ongelooflijk goed koken dus ik beperk me tot dingen snijden en afwegen). We zijn van 15:00 tot 20:00 bezig geweest!! Het diner was een groot succes, er was zoveel lekkers! De hoogtepunten: de aardappelsalade, spinaziedipsaus (die zelfs ik lekker vond en dat zegt heel wat als er spinazie in zit), gevulde paprika’s, en de toetjes… pompoenmousse en cranberrie pie. Zo lekker dat we nu allemaal cranberries aan het invriezen zijn zodat Nicole af en toe een pie kan bakken (na kerst zijn er geen cranberries meer te koop, vandaar).

Vrijdagavond ben ik met Nicole gaan winkelen. We zouden naar Kirstens feestje gaan maar op de terugweg zijn we zo nat geregend dat we bij haar thuis in pyama bij de kachel de film Catch me if you can hebben gekeken, en lekker restjes van de vorige dag gegeten.

Zaterdag ben ik alweer gaan winkelen, want ik moest een Sinterklaascadeautje hebben en die kon ik niet kopen terwijl Nicole er bij was. ‘s Avonds heb ik een avond lui tv gekeken.

Zondag alwéér naar het centrum (nee ik ben geen shopaholic), deze keer met Loic en Aurelie om Kerstversiering te kopen. Zij gaan altijd met de auto, ik snap daar niks van want je doet er 3 keer zo lang over zeker als je een parkeerplaats zoekt, en het parkeren is ook nog erg duur. Geef mij maar een fiets!

Maar goed, daarna hebben we een mooie kerstboom gekocht en dan is een auto wel handig 🙂 ‘s Avonds hebben we met zijn allen (behalve Fernando, die is voor 2 weken naar Mexico!) de huiskamer versierd, was leuk om te doen. Hier een paar foto’s:

Kerst

Aurelia aan het werk

Kerst

Teamwork: Aurelie, Eleni en Loic

Kerst

Loic en Eleni en de belletjes 🙂

Kerst

Sfeerfoto van het resultaat!

‘s Avonds heb ik bij Colin gegeten met Nicole, en na het eten hebben we Monopoly gespeeld, erg fanatiek de hele avond doorgespeeld totdat eerst Nicole failliet ging en daarna ik ook. En toen was het ineens 1:00 en hoog tijd om naar huis te gaan!

Maandag en dinsdag had ik ‘Transitions’. Dit is een trainingsprogramma voor PhD studenten. Ik had er veel negatiefs over gehoord, maar ik vond het eigenlijk best leuk en nuttig en ook leuk om eens studenten tegen te komen die iets heel anders doen, bv kunst of wiskunde of scheikunde. Dinsdagmiddag was ‘team challenges’, zo moesten we een modeshow houden met behangpapier, en een frisdrankfles-raket met een ei erop lanceren en dan het ei vangen, en allerlei raadsels oplossen. Onze groep had verloren, maar ik heb wel het Einstein Riddle opgelost waarvan ze beweerden dat slechts 2% van de populatie het kan oplossen. Ik geloof dat niet echt, want zo moeilijk was het nou ook weer niet. Wil je het ook proberen?? Klik hier!

Maandagavond kwamen Nicole en Colin nog eten en we hebben de hele avond met Google Earth gespeeld, wat is dat toch een geweldig programma!!

Verder vloog de week voorbij, ik ben nog twee keer naar het centrum geweest omdat ik besloten heb een andere bankrekening te openen. Degene die ik nu heb is zo ontzettend beperkt, ik was zo kwaad op de bank dat ik naar een andere bank ben gegaan. Hopelijk is deze beter!

Vandaag was iedereen in de gedichten-stress, ik ook want een gedicht in het Engels valt nog niet mee. In het Nederlands kunnen we veel makkelijker de woordvolgorde in zinnen verdraaien om te rijmen, in het Engels is dat echt moeilijk. Maar ik heb een redelijk gedicht geschreven!

Morgen hebben we om 8:45 afgesproken op het station, om 9:00 vertrekt de trein. Om 10:10 zijn we in Harwich en de boot vertrekt om 10:40 (ik vind het veels te krap maar deze trein staat op ons ticket dus we moeten wel). Morgenavond zijn we in Nederland, jippie!! Zaterdag gaan we een druk dagje Amsterdam doen: waarschijnlijk eerst het van Gogh museum, daarna de Albert Cuyp markt (Nicole wil een stroopwafel bakker aan het werk zien), bij mijn nicht langs om lenzen te halen, thee drinken bij mijn tante, dan het centrum door, een rondvaart, ergens eten en ‘s avonds natuurlijk het ‘Red Light District’. Ik hoop dat het weer een beetje meewerkt. Zondag weet ik nog niet wat we gaan doen, ‘s avonds in elk geval Sinterklaas vieren 🙂 Maandagmiddag gaan we weer terug, we komen ‘s avonds rond 20:30 weer in Norwich aan. Ik heb er echt zin in!!

Goed het is nu hoog tijd om mijn tas te pakken! Iedereen een hele leuke Sinterklaasavond gewenst 🙂 en tot de volgende log!

Groetjes,

Hanneke

2 thoughts on “Thanksgiving, kerstboom & bijna Sinterklaas!!

  1. Hé een beetje aardig over mij uit Spanje hé, de Sint

  2. ik had die gedichtjes wel willen horen in het engels. Lijkt me inderdaad best lastig: dichten in het engels.Het was leuk hoorde ik, dat sinterklaasfeestje. Je begint al aardig in te burgeren zo te zien. Liefs van Marga

Comments are closed.

Comments are closed.