Veldwerk, vakantieplannen, Snowdonia & spierpijn

Veldwerk, vakantieplannen, Snowdonia & spierpijn

Hallo!!

Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik voor het laatst geschreven heb, dus hoog tijd voor een nieuw log! Een extra lange, met veel foto’s šŸ™‚

Ik weet niet meer precies waar ik gebleven ben, maar het weekend van 12/13 november was vrij rustig, zaterdagavond ben ik met Kirsten en Paola naar de Afro-Brasil Party geweest in het centrum. Met dansdemonstraties en Capoeira (indrukwekkend!) en een Samba band. Er waren veel internationale studenten, bekende gezichten šŸ™‚ Het was een erg leuke avond!

Zondagochtend ben ik gaan zwemmen met Paola en daarna heeft ze ontbijt gemaakt voor mij, luxe! Paola komt uit Mexico en blijft met Kerst ook in Norwich, dus we hebben besloten samen Kerst te vieren en uitgebreid te gaan koken, en Kirsten komt ook!

Vorige week dinsdag ben ik een dag naar Cambridge geweest met Ian, mijn begeleider. Ik ben naar een seminar geweest, en verder heb ik overleg gehad met Ian en John King en Phil Anderson, mijn begeleiders daar. John King had ik nog niet eerder ontmoet! Ik zit nu vol plannen voor mijn PhD, ik kwam helemaal enthousiast terug. We hebben het ook over veldwerk gehad, helaas kan ik geen veldwerk op Antarctica doen, Halley gaat verhuizen en zit daarom nu al vol voor 2007. Halley is een station op een ijsplaat, en moet elke paar jaar verkassen omdat de ijsplaat afbrokkelt. Vandaar!

Er zijn wel plannen om veldwerk in Spanje te doen, in samenwerking met Joan Cuxart uit Mallorca (de begeleider van Toni!), dat zou ook in 2007 zijn. Lijkt me leuk!

En ik mag mee op de onderzoekscruise eind januari 2007, dus dat is ook erg gaaf!

‘s Avonds dansles en daarna ben ik met Paola spelletjes gaan spelen bij Stephen, wat erg leuk was. We deden een spel waarbij je een woord op een kaartje moet omschrijven en dat kan nogal hilarisch zijn als je het woord niet begrijpt of verkeerd begrijpt. Of als je zoals Stephen Cuba en Brazilie verwart…

Woensdagavond ben ik met Paola, Nicole en Colin naar Mrs Henderson Presents geweest. Deze film komt pas 25 november uit, maar wij hadden gratis kaartjes voor een speciale voorstelling. Het is een film over een theater in Londen in de 2e wereldoorlog, met veel muziek. Ik vond het wel een leuke film! Daarna zijn we naar de kroeg gegaan waar we uitgebreid de skibrochure hebben gelezen (altijd leuk). Ik werd ook nog gebeld door de Fell Club, dat ik alsnog mee kon op het weekend naar Snowdonia!! Ik stond namelijk op de reservelijst, ik was erg blij met hun telefoontje!

Donderdagavond heeft Naomi voor ons gekookt (en ze heeft mij eerst wijn en toen koffie gevoerd, leuke combi), en om middernacht was het dan zover: Harry Potter!! We waren bang om in slaap te vallen (de voorstelling duurde tot 3:00), maar de film is zo goed dat we met gemak wakker bleven. Net als de boeken, is elke film ook beter dan de vorige, en in deze zat ook veel humor. De hoofdpersonen groeien ook op, en er wordt volop geflirt, erg leuk. Superfilm!!

Vrijdag hebben we eindelijk de knoop doorgehakt en de skivakantie geboekt! We vertrekken 31 december vanaf Londen. Erg vroeg, en vanaf Gatwick, gelukkig is Colins vader zo lief om ons te brengen. We vliegen naar Grenoble, en dan met de bus verder naar Meribel. We blijven een week. We gaan in elk geval met zijn vieren: Nicole, Colin, mijn broertje (die vliegt alleen vanaf Schiphol naar Chambery) en ik. Misschien dat er nog twee anderen meegaan, maar dat is nog niet zeker. Ik heb er zin in!! Het betekent wel dat ik mijn oud&nieuw; plannen in Zwitserland heb moeten afzeggen. Jammer… Ik heb gekeken of ik vanaf Grenoble ‘even’ heen en weer kon, maar dat viel tegen.

Vrijdagmiddag vertrokken we naar Snowdonia, dit is in Noord Wales. We gingen deze keer met 3 busjes, 42 mensen! Het is 6 uur rijden en Nicole en ik werden nogal ballorig hiervan, we waren blij toen we er eindelijk waren (om 1:00 ‘s nachts). We sliepen in een scouting huis bij Bangor in de buurt, er waren geen echte bedden maar grote plateaus van hout met een dun laagje tapijt, gooi je slaapzak maar neer en je hebt een heerlijk hard bed. Om 2:00 lagen we in bed, en om 7:00 werden we wakker gemaakt voor pap, heerlijk šŸ˜‰

Nicole en Naomi deden een cursus navigatie (zou voor mij ook geen overbodige luxe zijn maar ja), dus die gingen apart op stap. Ik besloot met Colins groep mee te gaan.

We waren met zijn 10en en we gingen ‘scrambling’. Dit betekent letterlijk klauteren, het wil zeggen bergbeklimmen zonder dat je touw nodig hebt. Het is wel steil over de rotsen klimmen op handen en voeten. Ik was van te voren bang dat ik de groep op zou houden, maar ik geloof dat ik een nieuwe hobby heb gevonden!! Ik vond het geweldig, ik kreeg er een adrenaline kick van geloof ik, want ik heb de hele dag vooraan geklommen, routes gezocht voor de mensen achter me enz. Ik was snel!! Ik vond het zo leuk, ik kon er geen genoeg van krijgen. We hebben 2 bergen beklommen, eentje heet Tryfan en is iets van 900 nogwat meter, en ik weet niet meer hoe de ander heet (ze hebben namen in het Welsh en die zijn moeilijk te onthouden).

Het was een superdag! Het weer werkte ook nog eens mee, koud maar zonnig en windstil. Het was wel glad op sommige plekken, door ijs en rijp. Hier de foto’s (klik voor een grotere versie):

Snowdonia

Het uitzicht ‘s morgens vlak voor we onze wandeling begonnen, niet slecht šŸ™‚

Snowdonia

Colin en Alex op ‘The Cannon’

Snowdonia

Ik wil ook!! Stoer he šŸ™‚

Snowdonia

Colin op Adam of Eve, geen idee welke van de 2

Snowdonia

Colin springt van Adam naar Eve (of andersom)

Snowdonia

Even pauze voor we weer verder gaan, op weg naar de top

Snowdonia

Mooie zonsondergang!

Snowdonia

Op weg naar beneden, het begint al te schemeren.

Daarna zijn we afgedaald en het laatste stukje was het donker dus we moesten met hoofdlampen lopen.

‘s Avonds ben ik nog een heel stuk gaan lopen met Nicole, alsof ik niet genoeg had gedaan. Inmiddels kreeg ik behoorlijke spierpijn en kwam ik de trap bijna niet meer op of (erger) af.

De volgende dag was de spierpijn zo erg dat ik met de makkelijkste wandeling mee ben gegaan. Die was ook echt makkelijk en belachelijk kort, maar voor mij was elke stap een marteling dus het was lang genoeg ;). Het was een mooie wandeling maar doordat ik zo stijf was en er overal ijs lag ben ik nog een paar keer gevallen. Tel daarbij de blauwe plekken van gisteren op, mijn benen zien er echt niet uit!!

Snowdonia

Mooi meer, we bleven laag tijdens deze wandeling

Snowdonia

De groep tijdens een van de vele pauzes

Snowdonia

Ik was veel eerder boven dan de rest, maar deze keer was dat omdat ik het scramblen aan het vermijden was en via het gewone pad naar boven was gelopen!

Snowdonia

Walkleader James helpt ons de rivier oversteken

Rond 17:00 vertrokken we weer, deze keer was het niet zo erg omdat we betere plekken hadden in de bus en we deden idiote spelletjes zoals ‘minibus twister’. Rechtervoet op het plafond, linkerhand op de grond, hoofd op de hoofdsteun voor je.. ik kon niet echt meedoen maar ik heb wel erg gelachen.

Snowdonia

Nicole en Naomi tijdens het ‘minibus twister’

We waren rond middernacht terug in Norwich, ik kon niet eens naar huis fietsen dus ik ben gaan lopen. De volgende dag kon ik niet wakker worden, ik sliep door alles heen en werd pas om 11:30 wakker!! Iedereen lacht me uit omdat ik zo stram loop en moeite heb met overeind komen en met traplopen. Ik voel me bejaard!

‘s Middags ben ik naar het centrum geweest om het geld voor de skivakantie op Colins rekening te storten (mijn bank is zo slecht, ik kan niet eens geld naar een andere rekening overmaken tenzij ik dat elke maand wil doen!!). Het was nogal mistig, maar dat gaf wel echt een wintersfeertje, gecombineerd met alle kerstetalages, kraampjes die gebrande nootjes verkopen, scholieren in uniform.. ik voel me thuis in Engeland!

Morgen gaan we een echte Kerstboom halen voor in het huis, en die gaan we morgenavond met zijn allen optuigen! Leuk šŸ™‚ Norwich is al helemaal in de kerstsfeer, alles mooi verlicht en er is een ijsbaan. Het is ook al behoorlijk koud, en het wordt zo vroeg donker hier.. Als jullie het in Nederland vroeg donker vinden worden, bedenk dan maar dat het hier een uur eerder is! Om 16:00 is het al donker.. Maar ik vind dat altijd wel wat hebben, ik houd wel van de winter.

Verder is het donderdag Thanksgiving, en Nicole geeft een diner! Ik help haar bij de voorbereidingen, ik geloof dat ik morgen iets met cranberries en vegetarische gelatine moet maken, ik ben benieuwd šŸ™‚ Nicole wilde wel een uitzondering maken en kip eten, maar van mij hoeft dat niet hihi. Maar ze maakt genoeg bijgerechten dus ik red me wel.

Oke dat was het wel weer, tot de volgende keer, en vergeet niet om een berichtje voor mij achter te laten als je dit leest.. (hint šŸ˜‰ )

Groetjes!

Hanneke

6 thoughts on “Veldwerk, vakantieplannen, Snowdonia & spierpijn

  1. Ha die Hanneke!

    Kun je alweer gewoon lopen…? Wel gaaf zo’n berg beklimmen. Zo te lezen vermaak je je nog prima. Hier wordt het ook al gezellig met kerstverlichting, maar wij hebben eerst Sinterklaas nog! Veel plezier dan in NL en we mailen of msn-en wel weer. Was leuk vorige keer vanuit Toulouse šŸ™‚

    Groetjes Inge.

  2. nu we zjn weer helemaal bij en zitte in de wacht voor de boot ,weten niet of we mee kunnen maar zijn geschreven voor zaterdag en nu op de wachtlijst dus het is ve afwachtengroetjes mum and dad

  3. woooooowwwww stoere foto’s hoor, berggeiten zijn er echt totaly niks bij !!! Alleen wel een beetje jammer dat er steeds mensen op die foto’s stonden, de natuur is zo mooi… šŸ˜‰ gnegnge,

    nou oantmorn,

    tot skieessssss

  4. Hoi Hanneke!

    Eindelijk weer een update! wil je voortaan meer natuur foto’s maken? šŸ™‚ Die gasten die daar een beetje in de natuur rondhupellen kennen we nu wel! šŸ™‚

    Bedankt voor het leesvoer! Ik ga het morgen weer in de trein lezen

    ik zal kijken of ik van het weekend weer even een aantal kaartjes kan maken. šŸ™‚

    groeten,

    Gerard

  5. Hoi Hanneke,

    Jeuheu eindelijk internet thuis, dus nu eens alle sites langs die ik overdag niet altijd kan bekijken.En misschien kunnen we dan eens msn-en.

    Mooie foto’s hoor van wales. Mooi gebied is dat ook zeg.

    Ik ga van de week 2 daagjes naar Straatsburg dus dat is ook wel leuk. Dat schijnt nu met de kerstmarkt ook geweldig te zijn. We zullen zien.

    Aline

  6. Hoi Hanneke,

    jeetje ik zit ff niet op te letten en jij schrijft je hele website vol. Heb heerlijk zitten lezen in je verhalen en ben heel blij dat het zo goed me je gaat! Klinkt echt super allemaal! En veel herkenbare dingen voor mij (links fietsen, kids in uniforms, chips zonder fish a.u.b., thee met melk, pudding dat helemaal geen pudding is…): echt leuk om jouw ervaringen te lezen! En als je naar Antarctica komt volgend jaar wel langskomen hier he šŸ™‚

    Ik moet je nodig weer eens mailen. Tot later en succes met alles! Als je vast zit met Matlab laat het even weten, eindelijk heb ik mensen om me heen die weten waar ze mee bezig zijn (wat betreft Matlab dan :))

    Liefs, Suus uit NZ

Comments are closed.

Comments are closed.